Hlavní obsah

Šafářová, Kvitová, Peschkeová a Hradecká jsou v týmu pro Fed Cup

PRAHA

Kvarteto Lucie Šafářová, Petra Kvitová, Květa Peschkeová a Lucie Hradecká povolal kapitán Petr Pála na první kolo tenisového Fed Cupu. Češky přivítají Německo na brněnském výstavišti 6. a 7. února. Nominaci na utkání v pondělí schválil výkonný výbor Českého tenisového svazu (ČTS).

Foto: Paul J. Bereswill, ČTK/AP

Česká tenistka Petra Kvitová během osmifinálového zápasu US Open proti Yanině Wickmayerové z Belgie

Článek

"Pro tuto čtveřici jsem se rozhodl na základě toho, jak jsem viděl holky hrát v Austrálii. Věřím, že postoupíme do semifinále," řekl kapitán Pála v tiskové zprávě. Tým vybíral z šesti hráček a do výběru nezařadil Ivetu Benešovou a Barboru Záhlavovou-Strýcovou. Hradecká je v kvartetu pro fedcupový zápas poprvé v kariéře.

Výkonný výbor ČTS souhlasil s nominací bez diskusí. "Respektujeme rozhodnutí kapitána. Je to silná sestava a máme šanci postoupit mezi nejlepší čtyři týmy světa," řekl prezident svazu Ivo Kaderka.

Německý svaz zatím oznámil jen jména tří hráček. Kapitánka Barbara Rittnerová nominovala Andreu Petkovicovou, Annu-Lenu Grönefeldovou a Kristinu Barroisovu. Počítat nemůže s nejlepší Němkou Sabine Lisickou, která se omluvila. "Že nehraje, je pro nás samozřejmě lepší, ale i tak to bude hodně vyrovnané," konstatoval Pála.

Utkání se bude hrát 6. a 7. února na brněnském výstavišti na novém taraflexovém povrchu. Mobilní tribuny budou mít kapacitu 3800 diváků, vstupenka na den stojí 290 korun a na oba dny 490 korun.

Losování zápasů se uskuteční v pátek 5. února ve 13:30 na Nové radnici v Brně. V sobotu 6. února jsou na programu od 13:00 dvě dvouhry, v neděli 7. února od 12:00 zbývající dvouhry a čtyřhra.

Reklama