Hlavní obsah

Nadal v Melbourne končí, ve čtvrtfinále s Murraym jej zradilo koleno

MELBOURNE

Obhájce titulu Rafael Nadal dohrál na Australian Open už ve čtvrtfinále. Třiadavacetiletý španělský tenista grandslamový turnaj v Melbourne skrečoval kvůli zranění kolene zápas s Britem Andym Murraym za stavu 3:6, 6:7 a 0:3. Pátý nasazený Murray tak snadněji prošel do semifinále, kde bude jeho dalším soupeřem Chorvat Marin Čilič.

Foto: Vivek Prakash , Reuters

Rafael Nadal během čtvrtfinále Australian Open

Článek
Fotogalerie

Murray vyhrál první set, poté poměrně hladce zvládl i tie-break druhé sady. Když ve třetím dějství znovu sebral loňskému vítězi australského grandslamu podání a svým servisem zvýšil na 3:0, zavolal si Rafael Nadal k sobě svého trenéra a poukazoval na pravé koleno.

"Už jsem se nemohl ani pořádně odrazit," vysvětlil vzápětí Murraymu i divákům na kurtu, proč se rozhodl v zápase nepokračovat. Španělský vítěz Davisova poháru kvůli bolavým kolenům už musel vynechat část minulé sezóny a nemohl obhajovat ani wimbledonský titul.

Rafael Nadal ošetřovaný během čtvrtfinále Australian Open foto: Reuters/Vivek Prakash

Andy Murray se tak jako první Brit po 25 letech dostal do semifinále Australian Open. A svému soupeři vysekl poklonu. "Znám Rafu od svých třinácti nebo čtrnácti let a vždy jsem k němu vzhlížel. Je to hráč, kterého jsem  vždy nejraději sledoval a obdivoval jeho energii na kurtu," řekl Murray.

"Měl jsem v zápase několik opravdu těžkých momentů, ale překonal jsem je. Při důležitých míčích jsem nechtěl hrát dlouhé údery, protože v tom je soupeř opravdu hodně silný. Hodně jsem spoléhal na svůj servis a voleje na síti, což mi vycházelo," okomentoval vzápětí svůj výkon.

Nyní čeká pátého nasazeného hráče turnaje Chorvat Čilič, jenž vyřadil Američana Roddicka a Murray zůstává optimistou. "Myslím, že jsem tentokrát hrál opravdu dobře a když budu pokračovat stejným stylem, mám dobrou šanci. Svou roli budou ale určitě hrát i nervy, protože dostat se do finále grandslamu se nepodaří každý den," prohlásil.

AUSTRALIAN OPEN 2010
Dvouhra - čtvrtfinále:
Andy Murray (5-Brit.) - Rafael Nadal (2-Šp.) 6:3, 7:6 (7:2), 3:0 skreč,

Reklama