Hlavní obsah

Plíšková po triumfu na juniorce Australian Open vypadla v 1. kole

BURNIE

Vítězce juniorské soutěže na Australian Open Karolíně Plíškové nevyšel následný turnaj žen v Burnie. Sedmnáctiletá tenistka v úterý na akci ITF dotované částkou 25.000 dolarů prohrála jako čtvrtá nasazená v prvním kole s Japonkou Remi Tezukaovou 7:6, 4:6 a 3:6. Uspěla její sestra Kristýna Plíšková, která postoupila přes domácí Mariju Mirkovicovou po výhře 6:3, 3:6 a 6:3.

Foto: Mark Metcalfe, Reuters

Česká tenistka Karolína Plíšková při finále juniorky na Australian Open.

Článek

"Výhra na juniorce Australian Open byl dosud můj největší úspěch a tady v Burnie se pokusíme hrát se sestrou finále," řekla Karolína Plíšková, 220. hráčka žebříčku WTA, před turnajem australským médiím. Narážela na fakt, že v Melbourne na juniorce prohrála Kristýna v semifinále. Na sen o společném finále si však musejí znovu počkat.

Devatenáctileté Tezukaové patří 371. místo ve světovém žebříčku a turnaj v Burnie je letos její první akcí na okruhu ITF.

Karolína Plíšková hraje zatím převážně turnaje ITF a loni dokázala dvakrát zvítězit - poprvé v květnu v italském Gradu, kde vyhrála z kvalifikace. Triumf si zopakovala v září v japonském Noto.

Reklama