Hlavní obsah

Zdravotní stav nemocné Šafářové se před Fed Cupem lepší

BRNO

Zdravotní stav nemocné tenistky Lucie Šafářové se před víkendovým utkáním Fed Cupu s Německem zlepšil. Horečky pominuly a ve středu by se měla jednička českého týmu zapojit do společné přípravy. Na doporučení týmového lékaře Vlastimila Voráčka dnes ještě odpočívala.

Článek

"Už od pohledu vypadá Lucka oproti pondělí o hodně lépe. Dopoledne se byla v rámci malé procházky podívat do haly, která je kousek od hotelu. S týmem už absolvovala společný oběd," řekl ČTK kapitán týmu Petr Pála. Trojice Petra Kvitová, Lucie Hradecká a Květa Peschkeová měla dopoledne volno a trénovala až po obědě.

Strach o to, že by Šafářová k utkání nenastoupila, Pála nemá. "V jejím případě se nejednalo o typické chřipkové onemocnění. Tenisté jsou zvyklí na podobné lehčí zdravotní problémy," uvedl. "Pokud nejsou velké časové posuny, tak hráčky přijíždějí na turnaje dva až tři dny před utkáním. Po návratu z Austrálie se už aklimatizovaly. Když bude Šafářová v pořádku, tak tři dny tréninku stačí," věří Pála.

Němkám zatím chybí jen Lisická

Německé tenistky dorazily do Brna v pondělí večer v předem ohlášené sestavě Andrea Petkovicová, Anna-Lena Grönefeldová, Kristina Barroisová a Tatjana Maleková. Chybí nejlepší německá hráčka Sabine Lisická. V úterý dopoledne Němky absolvovaly za "zavřenými dveřmi" první trénink.

Německá média nejeví o utkání v Brně velký zájem. "Akreditovali se pouze tři novináři, z toho jsou dva z internetových serverů a jeden je klasický žurnalista. Německá televize odřekla i komentátorské stanoviště, které pořadatelé demontovali. Zápas budou komentovat pouze ze studia," uvedl mluvčí českého týmu Karel Tejkal.

Mezi fanoušky je o zápas větší zájem. Kapacita haly je 3800 míst a na předprodejním serveru ticketportal.cz bylo dnes po poledni k dispozici zhruba 1100 vstupenek. Ještě v neděli byl počet dvojnásobný.

Reklama