Hlavní obsah

Z tenistky Clijstersové je Barbie

PRAHA

Jste fanoušky tenistky Kim Clijstersové? Chtěli byste ji mít doma? Tak máte jedinečnou možnost. Šestadvacetiletá Belgičanka totiž propůjčila svou podobu panence Barbie...

Foto: www.sporza.be

Barbie panenka představující belgickou tenistku Kim Clijstersovou.

Článek

Firma Mattel se rozhodla zvěčnit belgickou tenistku Kim Clijstersovou... A tak z ní udělala panenku Barbie, kterou nyní představila na největším světovém trhu s hračkami v německém Norimberku. Šestadvacetiletá Clijstersová je vůbec první sportovkyní, kterou firma Mattel takto zvěčnila.

Kim Clijstersová se loni vrátila na kurty po mateřské dovolené. A hned vyhrála  grandslamový US Open. Po finále ke Clijstersové přiběhla její dcerka Jada a tenistka spolu s ní a pohárem pózovala fotografům. A právě tento okamžik Mattel ztvárnil. Clijstersová jako Barbie má na sobě stejný červenomodrý trikot a v ruce drží pohár. Součástí panenky je i malá Jada, která má v ruce maminčinu raketu.

Belgická tenistka Kim Clijstersová pózuje společně se svojí dcerkou Jadou s trofejí pro vítězku US Open.foto: ČTK/AP/Elise Amendola

"Jsem velice poctěna, že jsem se stala ženskou ikonou, která reprezentuje tradiční hodnoty panenek Barbie,“ uvedla Clijstersová v oficiálním prohlášení. "Jako malá jsem si s barbínami také ráda hrála. Rodina je pro mě vším, takže jsem ráda, že i Jada má svou panenku," dodala Belgičanka pro agenturu Reuters.

Reklama