Hlavní obsah

Kapitán Pála zvažuje, že vymění Šafářovou za Hradeckou

Kapitán českých tenistek Petr Pála za nerozhodného stavu zápasu prvního kola Fed Cupu v Brně s Německem uvažuje, že místo jedničky Lucie Šafářové postaví do nedělní dvouhry nováčka Lucii Hradeckou. Na Šafářové byly v sobotu při hladké prohře s Annou-Lenou Grönefeldovou dvakrát 2:6 znát následky nemoci a chyběly jí síly.

Článek

"Neměla potřebnou šťávu, aby na rychlém povrchu soupeřku přetlačila. Byla stále pod tlakem. Měla velice málo možností jak zápas zvrátit. Pořád byla dole. I když dobře podávala a jedinou dvojchybu udělala při mečbolu," řekl Pála. "Potřebuji situaci probrat s lékařem i s Luckou a zjistit, jak na tom je. Porážka více unaví," dodal.

Podle pátečního losu by měla v neděli hrát Šafářová s Petkovicovou a Kvitová s Grönefeldovou. Do čtyřhry je připravena Květa Peschkeová s Hradeckou. Oba kapitáni však mohou nasazení do nedělních zápasů změnit.

Pála ocenil výkon Petry Kvitové, která porazila Andreu Petkovicovou dvakrát 6:4 a vyrovnala stav zápasu. "Už při rozehrávce působila jistým dojmem a hrála opravdu výborně. Její nejsilnější zbraní bylo přesné a tvrdé podání. Ale i Petkovicová zaslouží uznání za to, jak se probrala za stavu 0:4," uvedl.

Německá kapitánka Barbara Rittnerová nerozhodný výsledek po prvním dnu očekávala. "Grönefeldová hrála proti Šafářové výborně a vůbec ji nepustila do hry. Petkovicová měla ve své premiéře ve Fed Cupu ve dvouhře problémy s nervozitou a také s důrazným podáním soupeřky. Šance obou týmů na postup zůstaly zcela vyrovnané a rozhodnou maličkosti," řekla Rittnerová.

Reklama