Hlavní obsah

Berdych do semifinále nepostoupil, po boji podlehl Roddickovi

SAN JOSE

Český tenista Tomáš Berdych vypadl na turnaji v San Jose ve čtvrtfinále. Nejvýše nasazenému Američanovi Andymu Roddickovi podlehl dvakrát 6:7.

Foto: ČTK/AP

Český tenista Tomáš Berdych

Článek

Pátý nasazený Berdych vzdoroval sedmému hráči světa hodinu a 42 minut. Oba sety dotáhl do tie-breaku, v něm pokaždé prohrál 5:7. "Přinutil mě hrát naplno," řekl Roddick agentuře AP. "Věděl jsem, že to nebude jednoduché. V tenise ale můžete vyhrát, i když se vám moc nedaří," dodal.

Roddick, který útočí na čtvrtý titul ze San Jose, porazil českého tenistu popáté v sedmi dosavadních vzájemných zápasech. Sedmadvacetiletý Američan se v semifinále utká s krajanem Samem Querreym.

Druhé semifinále obstarají Uzbek Denis Istomin a turnajová dvojka Fernando Verdasco ze Španělska.

Tanasugarnová postoupila po 14 letech do finále v Pattayi

Thajská tenistka Tamarine Tanasugarnová si po čtrnácti letech opět zahraje ve finále turnaje v Pattayi. Soupeřkou domácí hráčky v nedělním utkání o titul bude nejvýše nasazená Věra Zvonarevová z Ruska.

Dvaatřicetiletá Tanasugarnová v Pattayi v roce 1996 postoupila vůbec poprvé na okruhu WTA do finále. Stejně jako o deset let později v Bangkoku neuspěla a na triumf ve své vlasti tak stále čeká.

V sobotu se k němu přiblížila jasným vítězstvím 6:2, 6:0 nad bulharskou rodačkou reprezentující Kazachstán Sesil Karatančevovou, jež si i vinou dvouletého dopingového trestu zahrála první semifinále na WTA Tour po pěti letech.

O svůj čtvrtý titul na okruhu se Tanasugarnová utká s obhájkyní loňského vítězství Zvonarevovou. Ta v sobotu porazila 6:2, 4:6 a 6:3 další naturalizovanou Kazašku, moskevskou rodačku Jaroslavu Švedovovou.

SAN JOSE
Dvouhra - čvrtfinále:
Roddick (1-USA) - Berdych (5-ČR) 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), Verdasco (2-Šp.) - Berankis (Lit.) 6:3, 7:6 (7:5), Querrey (7-USA) - Russell (USA) 6:4, 6:3.
PATTAYA
Dvouhra - semifinále:
Zvonarevová (1-Rus.) - Švedovová (Kaz.) 6:2, 4:6, 6:3, Tanasugarnová (Thaj.) - Karatančevová (Kaz.) 6:2, 6:0.

Reklama