Hlavní obsah

Tenisové hvězdy Federer, Sampras, Nadal a Agassi pomohou Haiti

Unikátní souboj čtyř velikánů tenisu posledních let uvidí fanoušci před startem březnového turnaje v Indian Wells. Exhibiční zápas ve čtyřhře tu sehrají aktuální světová jednička Roger Federer s americkou legendou Petem Samprasem, kteří vyzvou Andre Agassiho a Rafaela Nadala. Zisk ze souboje držitelů dohromady 44 grandslamových titulů půjde na pomoc obětem zemětřesení na Haiti.

Foto: Bobby Yip, Reuters

Pete Sampras (vpravo) a Andre Agassi během exhibičního zápasu v Macau. (ilustrační foto)

Článek

Ojedinělá možnost sledovat dva nejlepší tenisty historie hrající spolu proti svým tradičním soupeřům má být pro tenisové fanoušky pořádným lákadlem, aby neváhali vynaložit finanční prostředky na pomoc Haiti. "Naším cílem bylo připravit pro fanoušky nezapomenutelný zážitek, což by se mělo projevit na výši vybraných peněz," uvedl pořadatel akce Larry Ellison.

Exhibiční utkání, které se uskuteční 12. března, má navázat na podobnou akci nazvanou "Hit for Haiti", která proběhla před lednovým Australian Open a získala pro Haiti zhruba milion dolarů.

Souboje osmatřicetiletého Samprase a devětatřicetiletého Agassiho patřily k největším tenisovým událostem devadesátých let. Podobně je tomu od roku 2004 mezi Federerem a Nadalem, kteří se dlouho přetahovali o post světové jedničky.

Reklama