Hlavní obsah

Tenisový turnaj v Marseille vyhrál domácí Llodra

Francouzský tenista Michaël Llodra získal na turnaji v Marseille double. Ve finále dvouhry porazil osmého nasazeného krajana Juliena Benneteaua 6:3, 6:4 a společně pak získali titul ve čtyřhře.

Článek

Devětadvacetiletý Llodra si v Marseille ve dvouhře zahrál o titul už loni, tehdy však nestačil na Joa-Wilfrieda Tsongu. Celkem získal čtvrtý titul na okruhu ATP.

Ve finále deblu Llodra s Benneteauem porazili rakousko-švédský pár Knowle, Lindstedt 6:4, 6:3. Llodra tak navázal na marseillské triumfy z loňska a roku 2007.

Querrey otočil zápas s Isnerem a vyhrál turnaj v Memphisu

Američan Sam Querrey vyhrál tenisový turnaj v Memphisu. Ve finále porazil svého krajana Johna Isnera po setech 6:7, 7:6 a 6:3. Dvaadvacetiletý hráč získal třetí titul v kariéře a opět na domácí půdě.

V utkání však dlouho tahal za kratší konec a po prohraném tie-breaku prvního setu prohrával i v tom druhém už 2:5. Isner však zaváhal při obou servisech, prohrál 5:7 a ve třetí sadě už na svého soupeře nestačil.

Finále bylo rekordní co do výšky obou tenistů. Isner měří 206 cm, druhý výborně podávající hráč Querrey má o sedm centimetrů méně. Oba korunovali úspěšný turnaj titulem ve čtyřhře, kde ve finále porazili britsko-australskou dvojici Hutchins, Kerr 6:4 a 6:4.

Na obou finalistech bude stát výkon USA v prvním kole Davisova poháru. Při neúčasti Andyho Roddicka a Jamese Blakea nastoupí za dva týdny pravděpodobně Isner s Querreym do dvouher proti Srbsku.

Duel dvou španělských antukářů vyhrál v Buenos Aires Ferrero

Tenisový turnaj v Buenos Aires vyhrál Španěl Juan Carlos Ferrero. V nedělním finále porazil svého krajana Davida Ferrera po setech 5:7, 6:4 a 6:3. Oba nejvýše nasazení tenisté strávili na antukovém dvorci více než dvě a půl hodiny.

Sedmadvacetiletý Ferrer vyhrál pět ze šesti dosavadních vzájemných duelů a lépe zahájil i ten poslední. Po vyhraném prvním setu držel krok s o tři roky starším soupeřem až do stavu 4:4, pak ale ztratil klíčový servis.

Ferrero proměnil dva brejky i v rozhodující sadě a vyhrál již desáté utkání za sebou. Minulý týden se radoval z prvenství na jiném antukovém turnaji v Costa do Sauipe. Celkově má na kontě 14 titulů.

MARSEILLE - muži (tvrdý povrch, dotace 512 750 eur):
Dvouhra - finále:
Llodra (Fr.) - Benneteau (8-Fr.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Benneteau, Llodra (2-Fr.) - Knowle, Lindstedt (1-Rak./Švýc.) 6:4, 6:3.
BOGOTA - ženy (antuka, dotace 220 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Duqueová Marinová (Kol.) - Kerberová (5-Něm.) 6:4, 6:3.
MEMPHIS - muži (dotace 1 100 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Querrey (8-USA) - Isner (6-USA) 6:7 (3:7), 7:6 (7:5), 6:3
Čtyřhra - finále:
Isner, Querrey (USA) - Hutchins, Kerr (Brit./Austr.) 6:4, 6:4.
BUENOS AIRES (antuka, dotace 475 300 dolarů):
Dvouhra - finále:
Ferrero (2-Šp.) - Ferrer (1-Šp.) 5:7, 6:4, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Prieto, Zeballos (Arg.) - Greul, Luczak (4-Něm./Austr.) 7:6 (7:4), 6:3.

Reklama