Hlavní obsah

Tenisté si před duelem s Belgií udělili medaile za loňské finále

BREE

Čeští tenisté, kteří se v belgickém Bree připravují na utkání prvního kola Davisova poháru, si trénink zpestřili připomínkou loňské úspěšné pouti slavnou soutěží. Při večeři si definitivně udělili medaile za postup do finále, v němž podlehli Španělsku.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Český daviscupový tým před odletem do Belgie. Zleva: Radek Štěpánek, Jaroslav Navrátil, Tomáš Berdych a Jan Hájek.

Článek

Plakety sice na krk dostali společně s replikami poháru na chvíli hned po prosincové prohře v Madridu, pak jim je ale činovníci vzali, neboť na nich nebyla vyryta jména.

V podobně úspěšné tažení jako loni doufají Češi, které zatím nesužují žádné zdravotní komplikace, i letos. První překážkou jim od pátku do neděle bude tým Belgie. Zatím však není jasné, koho proti nim belgický kapitán Reginald Willems na měkké antuce postaví.

"Ještě nás ve čtvrtek dopoledne čeká trénink. Nezabýváme se tím, koho proti nám nasadí, naše sestava je jasná," řekl dnes český kapitán Jaroslav Navrátil. Ten už v minulých dnech opakovaně avizoval, že pro první dvě dvouhry počítá s oběma lídry, tedy Tomášem Berdychem (25. hráč žebříčku) a Radkem Štěpánkem (17.).

V posledním utkání Malisse Štěpánka porazil

Xavier Malisse (87.), podle světového žebříčku dvojka belgického týmu, počátkem února ukázal, že proti Čechům umí zahrát. Na tvrdém povrchu v San Jose přehrál českou jedničku Štěpánka ve dvou setech 6:3 a 6:4.

"Před pár týdny jsem hrál výborně, ale samozřejmě teď to bude jiné. Jiná atmosféra, jiné publikum, navíc hrajete za svou zemi. Je to zcela odlišné," podotkl k tomu teď před novináři.

I přes nedávnou výhru, která mu prý trochu dodala sebedůvěru, měl ke Štěpánkovi respekt. "Má dobrý volej. Možná občas dělá chyby ve forhendu, ale je to chytrý hráč, hraje dobře takticky," dodal Malisse.

Kapitán Willems má na výběr ještě Oliviera Rochuse (59.), kterého podle Navrátila určitě nasadí. Adepty na druhé místo pro úvodní dvouhry jsou vedle Malisse ještě Christophe Rochus (136.) a hlavně Steve Darcis (99.)

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík