Hlavní obsah

Štěpánka před utkáním s Belgičany trápí zvýšená teplota

BREE

Drobné zdravotní problémy sužují českou tenisovou jedničku Radka Štěpánka před pátečním zahájením zápasu prvního kola Davisova poháru s domácí Belgií. Kvůli zvýšené teplotě ve středu vynechal oficiální večeři. Věří však, že v pátek na utkání s Xavierem Malissem už bude v pořádku.

Foto: Georgios Kefalas, ČTK/AP

Český tenista Radek Štěpánek

Článek

"Ve středu to nebylo ideální. Něco na mě začalo padat. Začaly mě bolet klouby, takže jsem radši zvolil odpočinek a nezúčastnil se oficiální večeře," řekl Štěpánek českým novinářům po dnešním losu v Bree.

"Měl jsem zvýšenou teplotu přes 37," řekl. "Teď je to lepší, mám ještě 24 hodin do zápasu, takže doufám, že se to nezhorší," dodal Štěpánek, který má v plánu si odpoledne krátce zatrénovat.

Na dotaz, zda není nebezpečné jít do zápasu s potížemi, byť jen drobnými, Štěpánek řekl: "Už jsem riskoval hodně v Davis Cupu a prostě zítra (v pátek) do toho jdu."

Kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil podle průběhu a výsledku pátečního zápasu Štěpánka s Malissem rozhodne, zda českou jedničku nasadí i do sobotní čtyřhry. "Uvidíme, jak dohraje, jaký bude výsledek... Samozřejmě, když bude hrát déle a bude unavený, tak se musíme rozhodnout pro jinou variantu," řekl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články