Hlavní obsah

Britové po další daviscupové ostudě volají na pomoc Henmana

LONDÝN

Bývalý čtvrtý hráč světa Tim Henman by se měl stát zachráncem britského tenisu a ukončit ostudné výkony někdejší velmoci v Davisově poháru. Podle listu London Telegraph se vedení národní asociace chystá čtyřnásobného semifinalistu Wimbledonu oslovit, aby převzal reprezentační tým místo současného kapitána Johna Lloyda.

Článek

Pod Lloydovým vedením Britové bez své jedničky Andyho Murrayho utrpěli v týmové soutěži už pátou porážku za sebou a po víkendové prohře 2:3 ve Vilniusu s Litvou v druhé skupině euroafrické zóny jim hrozí pád na úplné dno v soutěži. V červenci budou další blamáž odvracet v baráži s Tureckem.

"Prohrát pětkrát za sebou, to je nepřijatelné. Je to obrovské zklamání a rozčarování," uvedl Roger Draper, šéf britského tenisu, který má na kontě devět triumfů v soutěži o slavnou salátovou mísu.

V současném daviscupovém žebříčku jsou Britové až na 36. místě. "Vyzval jsem ředitele asociace Stevena Martense, aby poslední zápas podrobně zanalyzoval, a s vedením to co nejdříve projednáme," řekl Draper.

Na neúspěchu v Litvě se podíleli mezinárodně neznámí hráči James Ward, Daniel Evans a debl Ken Skupski, Colin Fleming. Britská média po další porážce kritizovala především tenisovou asociaci. "Loňský Wimbledon jí vynesl přes 29 milionů liber a takovéhle sumy má k dispozici roky. Přesto zažil národ grandslamových hráčů největší potupu za více než sto let daviscupové historie, když prohrál s Litvou, kde mají roční rozpočet na tenis sto tisíc liber," napsal komentátor Daily Telegraphu.

Reklama

Související témata: