Hlavní obsah

Tenistka Nicole Vaidišová ve dvaceti letech údajně ukončila kariéru

INDIAN WELLS

Tenistka Nicole Vaidišová podle zahraničních internetových serverů ukončila kariéru. Bývalá sedmá hráčka světa měla dostat divokou kartu do turnaje v Miami, ale možnosti startu na akci koncem března se údajně vzdala.

Článek

"Bývalá sedmá hráčka světa a dvojnásobná grandslamová semifinalistka ukončila ve dvaceti letech kariéru," oznámil v úterý server tennisreporters.net s odkazem na nespecifikovaný zdroj. Informaci zopakoval na webu tennis.com reportér Matthew Cronin. "Je údajně unavená z porážek a nemá chuť se vracet," stojí na tennis.com.

Informaci se zatím nepodařilo potvrdit nebo vyvrátit. "Nevím, jestli Nicole ukončila kariéru," napsala tenistka Petra Kvitová na dotaz ČTK. Její trenér David Kotyza viděl hrát Vaidišovou na turnaji v Memphisu před čtrnácti dny. "Zdálo se mi, že se snaží, a nehrála špatně. O konci její kariéry nic nevím, ale vyloučit se to nedá," uvedl.

ČTK zatím neúspěšně oslovila prostřednictvím elektronické pošty také nevlastního otce a bývalého trenéra Vaidišové Aleše Kodata nebo fedcupového kapitána Petra Pálu. Na dotaz Sport.cz zatím nereagoval ani manažer IMG Oliver Van Lindonk.

Teoreticky připadá v úvahu i možnost, že Vaidišová kariéru na čas přeruší a později se k tenisu opět vrátí. Tomu by mohla nasvědčovat i informace, podle níž Vaidišová údajně dostala divokou kartu do Miami, ale pořadatelům sdělila, že ji nevyužije a letos už hrát nebude.

Deník Aha! minulý týden uvedl, že by se Vaidišová měla v létě v Česku vdát za daviscupového reprezentanta Radka Štěpánka, což sám hráč naznačil.

Clijstersová: Nicole byla pod tlakem

Server tennisreporters.net přinesl i ohlas Kim Clijstersové na brzký konec kariéry Vaidišové. "Byla obrovským talentem," uvedla na webu belgická tenistka, která se po narození dcery Jady úspěšně vrátila na kurty po dvouleté pauze. "Myslím, že cítila obrovský tlak, za nějž mohli lidé kolem ní. Proto na kurtu nikdy nebyla uvolněná," tvrdila Clijstersová, která s českou hráčkou občas trénovala.

Na začátku sezóny se přitom psalo, že Vaidišová se snaží dostat do formy za pomoci zkušeného nizozemského kouče Erika van Harpena, který v minulosti vedl třeba Arantxu Sanchezovou-Vicariovou nebo Marii Kirilenkovou.

Češka ale letos třikrát vypadla na turnaji ITF hned v prvním kole. Jedinou výhru Vaidišová zaznamenala v prvním kole turnaje WTA v Memphisu, kde hrála na divokou kartu, ale v druhém kole skončila.

Vaidišová hrála semifinále French Open 2006 a Australian Open 2007, vyhrála šest turnajů WTA ve dvouhře. Po rozchodu s trenérem a nevlastním otcem Alešem Kodatem se ve světovém žebříčku propadla až na současné 176. místo.

Reklama