Hlavní obsah

Záhlavová a Hradecká vypadly v Miami v prvním kole, postupuje Kvitová

Petra Kvitová postoupila jako zatím jediná z českých tenistek do druhého kola prestižního turnaje v Miami. Naopak své první zápasy na Floridě prohrály Barbora Záhlavová-Strýcová a Lucie Hradecká.

Článek

Dvacetiletá Kvitová porazila 6:4, 6:4 Italku Tathianu Garbinovou a čeká ji atraktivní duel s Belgičankou Kim Clijstersovou. Bývalá světová jednička vyřadila na minulém turnaji v Indian Wells ve druhém kole Záhlavovou-Strýcovou a následně nečekaně vypadla s Ruskou Alisou Klejbanovovou.

Čtyřiadvacetiletá Hradecká porážkou 6:3, 4:6 a 2:6 od Slovenky Magdaleny Rybárikové prodloužila své letošní trápení na okruhu WTA. V prvním kole vypadla v tomto kalendářním roce na všech sedmi turnajích, do kterých nastoupila. Vítězné pocity prožila pouze na podniku ITF v Midlandu, kde došla do finále, a v únorovém utkání Fed Cupu proti Německu, v němž při svém debutu pomohla českému týmu k postupu do semifinále.

Záhlavová-Strýcová utrpěla necelý týden před čtyřiadvacátými narozeninami krutou porážku 3:6 a 0:6 od Slovinky Polony Hercogové a nenavázala na postup do druhého kola v Indian Wells.

Turnaj žen v Miami (tvrdý povrch):
Ženy - 1. kolo: Hercogová (Slovin.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:3, 6:0, Rybáriková (SR) - Hradecká (ČR) 3:6, 6:4, 6:2, Kvitová (ČR) - Garbinová (It.) 6:4, 6:4, Švedovová (Kaz.) - Tomljanovičová (Chorv.) 6:7 (1:7), 7:6 (7:3), 7:5, Cirsteaová (Rum.) - Larcherová de Britová (Portug.) 7:5, 7:6 (11:9), Martičová (Chorv.) - Coinová (Fr.) 5:7, 7:6 (7:1), 6:3, Pcheng Šuaj (Čína) - Kingová (USA) 6:4, 1:6, 6:3.

Reklama