Hlavní obsah

Kafelnikov chce ukončit kariéru

Vyřazení ve druhém kole turnaje v Moskvě pravděpodobně přesvědčilo Jevgenije Kafelnikova k definitivnímu rozhodnutí ukončit kariéru. Devětadvacetiletý tenista, jenž odchod ze sportu avizoval už vloni, sice přímo neřekl, že končí. Na tiskové konferenci po porážce od Arména Sargise Sargsiana to ale vypadalo, že už se o své budoucnosti rozhodl.

Foto: Dan Krzywoň, ČTK

Kafelnikov znovu oznámil konec kariéry

Článek

"Odpověď na tu otázku zjistíte, když se příští rok podíváte do pavouků různých turnajů. Pokud v nich mé jméno nebude, budete vědět, že jsem jako hráč skončil," prohlásil Kafelnikov. Dříve ovšem tvrdil, že se s tenisem rozloučí, pokud v Moskvě získá rekordní šestý titul. Kafelnikov kraloval na Kremlin Cupu nepřetržitě v letech 1997 až 2001.

Nyní je pevně rozhodnut neobhajovat příští rok v Aténách olympijské zlato. "Chci vejít do olympijské historie jako jediný hráč, který vyhrál šest zápasů a žádný neprohrál," prohlásil rodák ze Soči.

Skončí tentokrát doopravdy?

Tenista už minulý rok několikrát prohlásil, že ukončí kariéru, pokud se mu s ruským týmem podaří získat poprvé v historii Davisův pohár. O několik měsíců poté se ale rozhodl odehrát další sezonu, v níž zažil na kurtech více zklamání než úspěchů. Vyhrál 28 zápasů a 23 jich prohrál. Pouze v únoru na milánském halovém turnaji dokázal postoupit do finále, kde prohrál s Martinem Verkerkem z Nizozemska.

Podle Marata Safina to s Kafelnikovovým odchodem není ani tentokrát tak vážné. Bývalý vítěz Australian Open a French Open už prý svému krajanovi slíbil, že ruskému týmu pomůže v prvním kole Davisova poháru proti Bělorusku. Kafelnikov to ale popírá. "Ne, příští rok nebudu hrát žádné daviscupové zápasy," tvrdí.

Reklama