Hlavní obsah

Berdycha po vítězství nad Federerem čeká Verdasco: Vím, co na něj platí

MIAMI/PRAHA

Srdce českého tenisového fanouška poskočilo radostí, když celý svět obletěla zpráva o triumfu Tomáše Berdycha nad nejlepším hráčem současnosti Rogerem Federerem. Ve čtvrtek čeká Berdycha ve čtvrtfinále turnaje v Miami Španěl Fernando Verdasco, jehož český daviscupový reprezentant před dvěma týdny smetl z kurtu v Indian Wells.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Český tenista Tomáš Berdych se raduje z vítězství nad Rogerem Federerem.

Článek

Jen tři gamy povolil Berdych momentálně dvanáctému hráči světa. Ve třetím kole turnaje v Indian Wells rodák z Valašského Meziříčí Verdaskovi dokonce nadělil "kanára". Podobný scénář zápasu však Berdych ve čtvrtfinále v Miami nepředpokládá. „Určitě neočekávám stejný zápas. Každé utkání je jiné a já do něj musím znovu jít na sto procent a zkusit jít v turnaji dál,“ řekl Berdych v rozhovoru na facebooku českého daviscupového týmu.

Čtyřiadvacetiletému Berdychovi však hraje vše do karet. S Verdaskem má pozitivní bilanci, z osmi vzájemných zápasů zvedal ruce nad hlavu pětkrát. Navíc bude v psychické pohodě po vyřazení Federera. Čech je mírným favoritem i podle sázkových kanceláří.

„Můžu těžit ze sebevědomí, z myšlenky, že naše poslední vzájemné utkání vypadalo tak, jak vypadalo. Vzít si z toho to, co na něj platilo, co na něj vycházelo. Ale jinak se samozřejmě začíná od nuly,“ zůstává nohama na zemi český hráč.

„Za favorita turnaje se nepovažuji. Zůstávají tu i nadále výše nasazení hráči, než jsem já. Hodlám si vzít to pozitivní z toho, že se mi podařilo porazit Federera. To mně může pomoct, nakopnout a dodat hodně sebevědomí. Teď se musím soustředit na dalšího soupeře,“ řekl Berdych.

Čtvrtfinálový duel mezi Berdychem a Verdaskem začíná ve čtvrtek ve 21 hodin SELČ, přímým přenosem jej vysílá Nova Sport. Vítěz zápasu se v semifinále střetne s lepším z dvojice Michail Južnyj, Robin Söderling. Druhé semifinále obstarají Andy Roddick a Rafael Nadal.

Reklama

Související témata: