Hlavní obsah

Deblista Dlouhý v Miami prolomil finálové prokletí a získal titul

Český tenista Lukáš Dlouhý získal ve čtyřhře na turnaji v Miami na třetí pokus první letošní titul. Spolu s Indem Leandrem Paesem porazili ve finále bělorusko-indickou dvojici Max Mirnyj a Mahéš Bhupathí 6:3 a 7:5.

Foto: Sang Tan, ČTK/AP

Ind Leander Paes (vlevo) a Lukáš Dlouhý

Článek

Dlouhý s Paesem už letos hráli ve finále v Brisbane a v Dubaji. Český daviscupový reprezentant si v Miami připsal celkově osmý titul, včetně loňských triumfů na Roland Garros a US Open.

Clijstersová rozdrtila ve finále v Miami Venus Williamsovou

Souboj bývalých světových jedniček ve finále ženské dvouhry vyhrála Belgičanka Kim Clijstersová, která porazila Venus Willamsovou jednoznačně 6:2 a 6:1. Americká tenistka přišla o patnáctizápasovou sérii bez porážky a nepovedlo se jí získat třetí titul za sebou.

Clijstersová se s Williamsovou ve finále utkala popáté a po necelé hodině si připsala třetí výhru. Sobotní triumf ji v novém vydání světového žebříčku posune do elitní desítky, kde se objeví poprvé od svého návratu k tenisu po dvacetiměsíční pauze po porodu.

Šestadvacetiletá Belgičanka získala druhý letošní titul a celkově sedmatřicátý. O tři roky starší Williamsová mohla triumfovat na třetím turnaji za sebou, když předtím vyhrála v Dubaji a Acapulku.

V dalších finálových zápasech bude mít zastoupení i český tenis. Tomáš Berdych si zahraje o titul s domácím Andym Roddickem, v deblu se Lukáš Dlouhý spolu s Indem Leandrem Paesem utká s bělorusko-indickou dvojicí Max Mirnyj, Mahéš Bhupathí.

Tenisový turnaj mužů série Masters a žen v Miami:
Ženy (4,500.000 dolarů), dvouhra - finále: Clijstersová (14-Belg.) - V. Williamsová (3-USA) 6:2, 6:1.
Muži (3,645.000 dolarů), čtyřhra - finále: Dlouhý, Paes (3-ČR/Ind.) - Mirnyj, Bhupathí (4-Běl./Ind.) 6:2, 7:5.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner