Hlavní obsah

Roddick před finále s Berdychem vydělával exhibicí na Chile

MIAMI

Americký tenista Andy Roddick si v sobotu zpestřil přípravu na nedělní finálové utkání turnaje Miami proti Tomáši Berdychovi exhibiční čtyřhrou. Charitativní zápas vynesl 125 000 dolarů (2,3 miliónu korun) na zemětřesením postižené Chile.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Andy Roddick

Článek

Vedle americké tenisové jedničky Roddicka se deblu zúčastnil ještě jeho krajan a čtyřnásobný grandslamový vítěz Jim Courier a bývalá světová jednička Gustavo Kuerten z Brazílie. Chile zastupoval jedenáctý hráč žebříčku ATP Fernando Gonzalez.

"Moje země na tohle nikdy nezapomene," děkoval publiku a ostatním hráčům Gonzalez. Přizvukoval mu i druhý Jihoameričan Kuerten. "Jsem velice šťastný, že jsem se mohl zúčastnit, snad vzbudíme v lidech nějaké naděje a sny," uvedl trojnásobný vítěz Roland Garros.

Roddick je poslední překážkou Tomáše Berdycha v cestě za největším individuálním úspěchem v dosavadní kariéře. V boji o titul na podniku série Masters, prémii 605 500 dolarů (11,3 miliónu korun) a rovných 1000 bodů do světového žebříčku se tenisté utkají v neděli od 19:15 SELČ.

Reklama

Související témata: