Hlavní obsah

Tenistka Clijstersová věří, že může být znovu světovou jedničkou

MIAMI

Tenistka Kim Clijsterosvá je přesvědčená, že se opět může vrátit na pozici světové jedničky. Šestadvacetiletá Belgičanka, která se loni v létě vrátila na kurty po dvacetiměsíční pauze po porodu dcery, to prohlásila po sobotním triumfu na turnaji v Miami.

Foto: Andrew Innerarity, Reuters

Belgická tenistka Kim Clijstersová se raduje z vítězství nad Venus Williamsovou ve finále turnaje v Miami.

Článek

"Pokud se mi bude dařit, tak to je v mých silách. Ale není to můj hlavní cíl," řekla agentuře Reuters Clijstersová, která ve finále porazila Američanku Venus Williamsovou 6:2 a 6:1 a připsala si třetí titul po návratu k tenisu a celkově sedmatřicátý triumf.

Clijstersová byla světovou jedničkou v roce 2003 a v novém vydání žebříčku se posune do elitní desítky. Kvůli lepšímu umístění však nebude měnit současný stav, kdy čas dělí mezi tenis a dceru Jadu. "Když se stanu jedničkou, bude to skvělé. Rozhodně ale nehodlám jezdit na turnaj za turnajem kvůli bodům," uvedla. "Chci hlavně vyhrávat na turnajích. Ruku v ruce s tím mohou přijít body a možná i první místo," dodala.

Dvojnásobná vítězka US Open také nechce větším vytížením riskovat možné zranění. "Když mi bylo šestnáct, sedmnáct, chtěla jsem pořád hrát. Hnal mě adrenalin," řekla Clijstersová. "Teď už na to ale nemám a myslím, že žádná z nejlepších hráček už tohle nedělá. Navíc v minulosti jsem kvůli tomu byla často zraněná," prohlásila.

Reklama