Hlavní obsah

Smith se stal novým daviscupovým kapitánem britských tenistů

LONDÝN

Leon Smith byl v pondělí jmenován novým kapitánem britského daviscupového týmu. Bývalý trenér světové čtyřky Andyho Murrayho se pokusí zachránit britské tenisty od pádu do nejnižšího patra soutěže o salátovou mísu.

Foto: Mick Tsikas, Reuters

Andy Murray by se měl stát podle nového trenéra posilou Britů

Článek

Třiačtyřicetiletý skotský rodák Smith je tenisovým trenérem již 16 let a Murrayho vedl v jeho juniorských letech. "Leon je perfektní volbou. Je mladý, rychle se učí, je plný energie a má u hráčů respekt," řekl člen vedení britské tenisové asociace Steven Martens.

Smith usedl do křesla po neúspěšném Johnu Lloydovi. Bývalý tenista odstoupil po porážce od Litvy a jako kapitán prohrál od roku 2006 pět zápasů za sebou, což je nejhorší britská série v historii.

První zápas čeká Smithe v červenci po Wimbledonu, kdy Britové přivítají Turecko. Poražený z tohoto souboje sestoupí do skupiny III euro-africké zóny, což je nejnižší daviscupová úroveň.

"Beru roli kapitána jako velkou čest a neodolatelnou výzvu. Znám hráče a věřím, že se společně vrátíme na vítěznou vlnu," řekl Smith v prohlášení a doufal, že dostane Murrayho zpět do týmu.

Reklama

Související témata: