Hlavní obsah

České tenistky nastoupí v semifinále Fed Cupu s Itálií ve vítězné sestavě

Kapitán Petr Pála nominoval pro semifinále tenisového Fed Cupu v Itálii Lucii Šafářovou, Petru Kvitovou, Lucii Hradeckou a Květu Peschkeovou. Český tým ve stejném složení porazil v prvním kole Německo.

Článek

Za domácí favoritky v utkání, které je na programu 24. až 25. dubna v Římě, nastoupí 15. hráčka světa Flavia Pennettaová, Francesca Schiavonenová (17. místo), Sara Erraniová (39.) a Roberta Vinciová (54.).

Nejlepší Češkou v žebříčku je Šafářová na 40. místě. V poslední době se jí však příliš nedaří - tento týden nezváldla úvodní duel v Barceloně a vypadla tak v prvním kole na třetím z posledních čtyř turnajů.

Kvitová je o dvacet příček horší a Hradecká je až na 73. pozici, když letos na okruhu WTA nevyhrála ani jeden ze svých sedmi zápasů. Deblová specialistka Peschkeová je v pořadí čtyřhry sedmnáctá.

Utkání se bude hrát na stadiónu Foro Italico, který nese jméno Nicoly Pietrangeliho, považovaného za nejlepšího italského tenistu historie. Hlediště otevřeného kurtu má kapacitu 4000 míst.

Losování zápasů se uskuteční v pátek 23. dubna, v sobotu jsou na pořadu úvodní dvouhry od 14:00, v neděli se začnou hrát od 12:30 zbývající dvouhry a čtyřhra.

Reklama

Související témata: