Hlavní obsah

Na antuce Berdych Verdaska neporazil, s turnajem v Monte Carlu se loučí

Český tenista Tomáš Berdych do čtvrtfinále turnaje série Masters v Monte Carlu nepostoupil. Ve 3. kole podlehl Španělu Fernandu Verdaskovi po setech 7:5, 3:6 a 2:6. Berdych hrál od druhého setu s poraněným kotníkem pravé nohy.

Foto: Andrew Innerarity, Reuters

Český tenista Tomáš Berdych

Článek

V duelu o semifinále narazí Verdasco na krajana Alberta Montaňése, který porazil turnajovou čtyřku Marina Čiliče dvakrát 6:4.

Zápas ovlivnil Berdychův nenápadný skluz na začátku druhého setu. Český tenista pocítil bolest v pravém kotníku v průběhu třetí hry, kterou ztratil. O pauze mu fyzioterapeut Michal Novotný nohu protahoval, ale pohyb české jedničky od té doby nebyl ideální a ze hry se vytratila jistota.

Verdasco vycítil šanci na zvrat, posílal míče co nejvíc do stran a set vyhrál 6:3. Před třetí sadou Novotný Berdychovi kotník zavázal. Berdych se snažil, jenomže míče z jeho rakety měly o poznání menší razanci a povzbuzený Verdasco už nedal českému hráči šanci.

V úvodním setu byl Berdych lepším hráčem

Čtyřiadvacetiletý Berdych přitom v prvním setu, který trval hodinu a pět minut, předvedl skvělý tenis. Sice začal utkání ztrátou servisu, ale nerozhodil ho ani pád při dobíhání kraťasu. Postupně hru vyrovnal, díky dobrému pohybu si mohl ve výměnách vyčíhnout správný čas pro útočný výpad a nechat pracovat svůj smrtící forhend.

Verdaskovo podání získal Berdych zpět v šesté hře. V jedenácté český daviscupový reprezentant odvrátil esem brejkbol, aby v následujícím gamu sám proměnil vítězným úderem hned svůj první setbol. Euforii z vítězného setu ale záhy překryla bolest a následná prohra.

Patnáctý hráč světa Berdych před Monte Carlem porazil Verdaska na tvrdých površích v Indian Wells i v Miami. Vzájemná bilance obou hráčů je nadále příznivá pro Berdycha, který vede 6:4.

Benešová nestačila ve čtvrtfinále v Barceloně na Švedovovou

Cesta české tenistky Ivety Benešové turnajem v Barceloně se zastavila ve čtvrtfinále. Nad síly sedmadvacetileté hráčky v něm byla o pět let mladší Jaroslava Švedovová z Kazachstánu, která dnes zvítězila za 94 minut dvakrát 6:4.

Benešová byla v Barceloně jedinou českou hráčkou, která přešla přes první kolo. Petra Kvitová, jež vypadla právě v duelu s Benešovou, stejně jako Lucie Hradecká a turnajová osmička Lucie Šafářová zůstaly v katalánské metropoli bez zisku setu.

Benešová, 69. hráčka světového žebříčku, získala ještě skalp páté nasazené Rumunky Sorany Cirsteaové. V boji o postup mezi nejlepší čtveřici ale nezvládla ani druhý vzájemný zápas s moskevskou rodačkou Švedovovou.

MONTE CARLO (antuka, dotace 2,543 750 eur):
Dvouhra - 3. kolo:
Verdasco (6-Šp.) - Berdych (10-ČR) 5:7, 6:3, 6:2, Montaňés (Šp.) - Čilič (4-Chorv.) 6:4, 6:4, Nadal (2-Šp.) - Berrer (Něm.) 6:0, 6:1, Ferrer (11-Šp.) - Ljubičič (8-Chorv.) 6:0, 7:6 (7:4).
CHARLESTON (antuka, dotace 700 000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Stosurová (4-Austr.) - Duševinová (14-Rus.) 6:1, 3:6, 6:1, Šuaj Pcheng (Čína) - Vesninová (10-Rus.) 7:5, 2:6, 6:2, Hantuchová (8-SR) - Kerberová (Něm.) 6:7 (6:8), 7:5, 6:3, Jankovičová (2-Srb.) - Rodinová (Rus.) 6:3, 6:1, Oudinová (13-USA) - McHaleová (USA) 6:4, 6:0, Wozniacká (1-Dán.) - Schnyderová (Švýc.) 6:2, 7:5, Petrovová (6-Rus.) - Wozniaková (Kan.) 6:2, 6:4, Zvonarevová (7-Rus.) - A. Bondarenková (9-Ukr.) 6:2, 6:1.
BARCELONA (antuka, dotace 220 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Švedovová (Kaz.) - Benešová (ČR) 6:4, 6:4.

Reklama

Související témata: