Hlavní obsah

Nadal vyhrál 30. zápas v Monte Carlu, dál jde i Djokovič

Španělský tenista Rafael Nadal porazil ve čtvrtfinále turnaje v Monte Carlu 6:4, 6:2 krajana Juana Carlose Ferrera a připsal si třicáté vítězství na tomto antukovém podniku série Masters za sebou. Zároveň se přiblížil na dvě výhry zisku rekordního šestého triumfu v Monte Carlu, jímž by ukončil jedenáctiměsíční čekání na vyhraný turnaj ATP.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Vítězné gesto španělského tenisty Rafaela Nadala

Článek

Podle papírových předpokladů by se měl Nadal o titul utkat s nejvýše nasazeným Novakem Djokovičem ze Srbska, který postoupil do semifinále po výhře 6:2, 6:3 nad Argentincem Davidem Nalbandianem.

Antukový fenomén Nadal ztratil v prvních dvou zápasech v Monte Carlu pouze dvě hry, ale vítěz tohoto turnaje z roku 2002 a 2003 Ferrero mu byl důstojnějším soupeřem. I tak však litoval, že nevyužil některé své šance.

"Mohl jsem uhrát víc gamů, ale nepovedlo se. Nadal je vždycky tam, kde má být. V důležitějších momentech hraje lépe," dodal Ferrero, jenž má stejně jako jeho mladší krajan titul z Roland Garros a také byl světovou jedničkou.

Druhý nasazený Nadal se v semifinále utká s jiným daviscupovým kolegou Davidem Ferrerem. Ten dnes porazil 7:5 a 7:6 Němce Philippa Kohlschreibera. Druhou semifinálovou dvojici obstarají Djokovič a vítěz dalšího španělského duelu Fernando Verdasco - Albert Montaňés.

Druhou semifinálovou dvojici obstarají Djokovič a Fernando Verdasco, jenž v dalším španělském duelu zdolal 6:3, 6:7 a 6:0 krajana Alberta Montaňése. Tomu se sice podařil úctyhodný obrat v druhém setu, v němž prohrával 1:5 a čelil třem mečbolům, po vítězném tie-breaku však v třetí sadě odpadl.

MONTE CARLO:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Nalbandian (Arg.) 6:2, 6:3, Nadal (2-Šp.) - Ferrero (9-Šp.) 6:4, 6:2, Verdasco (6-Šp.) - Montaňés (Šp.) 6:3, 6:7 (4:7), 6:0, Ferrer (11-Šp.) - Kohlschreiber (Něm.) 7:5, 7:6 (7:1). Semifinálové dvojice: Djokovič - Verdasco, Nadal - Ferrer.
BARCELONA:
Dvouhra - semifinále, ženy:
Schiavoneová (1-It.) - Švedovová (Kaz.) 6:1, 6:2, Vinciová (It.) - Dulgheruová (Rum.) 6:7 (4:7), 6:1, 6:2.
CHARLESTONE:
Dvouhra - čtvrtfinále, ženy:
Wozniacká (1-Dán.) - Petrovová (6-Rus.) 6:3, 6:4, Hantuchová (8-SR) - Jankovičová (2-Srb.) 1:6, 6:3, 6:3, Stosurová (4-Austr.) - Pcheng Šuaj (Čína) 6:4, 6:1.

Reklama

Související témata: