Hlavní obsah

Tenista Nadal si v Monte Carlu o šestý titul zahraje s Verdaskem

MONTE CARLO

Španělský tenista Rafael Nadal si na turnaji série Masters v Monte Carlu zahraje o rekordní šestý titul za sebou. Ve finále se utká s krajanem Fernandem Verdaskem, kterého porazil ve všech dosavadních devíti vzájemných zápasech.

Foto: Hassan Ammar, ČTK/AP

Španělský tenista Rafael Nadal

Článek

Třiadvacetiletý Nadal v semifinále zdolal krajana Davida Ferrera 6:2, 6:3 a v Monte Carlu si prodloužil sérii vítězství na 31 zápasů. Naposledy na antuce v přímořském knížectví prohrál v roce 2003 jako šestnáctiletý s Guillermem Coriou.

Verdasco, který ve třetím kole vyřadil Tomáše Berdycha, si poradil s turnajovou jedničkou a loňským finalistou Novakem Djokovičem dvakrát 6:2. Šestadvacetiletý Španěl tak přerušil sérii pěti porážek v řadě se srbským soupeřem a ve finále bude hrát o druhý letošní a celkově pátý titul.

Nadala čeká druhé finále v sezoně a bude usilovat o ukončení jedenáctiměsíční série bez titulu. Rodák z Mallorky se z turnajového triumfu radoval naposledy loni v květnu v Římě.

Italské finále vyhrála Schiavoneová

Italská tenistka Francesca Schiavoneová vyhrála turnaj v Barceloně. Ve finále v sobotu potvrdila roli nejvýše nasazené hráčky a porazila obhájkyni titulu a kolegyni z fedcupové reprezentace Robertu Vinciovou dvakrát 6:1.

Devětadvacetiletá Schiavoneová zdolala o dva roky mladší Vinciovou, se kterou loni v Barceloně prohrála v semifinále, za hodinu a vedle prémie 37.000 dolarů si připsala první letošní titul. Celkem má na kontě tři turnajová vítězství.

Obě tenistky jsou v italské nominaci pro semifinále Fed Cupu s Českou republikou, které se hraje o příštím víkendu v Římě.

Vinciová si spravila náladu alespoň ve finále čtyřhry, ve kterém spolu s další fedcupovou reprezentantkou Sarou Erraniovou porazila švýcarsko-italský pár Timea Bacsinszká, Tathiana Garbinová 6:1, 3:6 a 10:2.

Schiavoneová, Vinciová i Erraniová jsou v nominaci pro semifinále Fed Cupu s Českou republikou, které se hraje o příštím víkendu v Římě. V týmu je ještě doplní Flavia Pennettaová, která minulý týden vyhrála turnaj v Marbelle.

MONTE CARLO (antuka, dotace 2 543 750 eur):
Dvouhra - semifinále:
Nadal (2-Šp.) - Ferrer (11-Šp.) 6:2, 6:3, Verdasco (6-Šp.) - Djokovič (1-Srb.) 6:2, 6:2.
BARCELONA:
Dvouhra - finále, ženy:
Schiavoneová (1-It.) - Vinciová (It.) 6:1, 6:1.
Čtyřhra - finále, ženy:
Erraniová, Vinciová (4-It.) - Bacsinszká, Garbinová (Švýc./It.) 6:1, 3:6, 10:2.

Reklama