Hlavní obsah

Berdych vyprovodil tenistky cestou na kontrolu kotníku

PRAHA

Tenista Tomáš Berdych se v neděli ráno změnil v řidiče a dovezl přítelkyni Lucii Šafářovou na sraz před odjezdem českého týmu na Fed Cup do Itálie. Patnáctý hráč světa spojil příjemné s užitečným, jelikož odpoledne v Praze zamířil k fyzioterapeutovi Pavlu Kolářovi, aby si nechal zkontrolovat bolavý pravý kotník.

Foto: Alan Diaz, Reuters

Tomáš Berdych.

Článek

"Zaskočím za panem Kolářem, aby mě dal trošku do pořádku. Není to úplně ideální a kotník cítím i v klidu. Chci vědět co s tím, jestli mám hrát nebo si odpočinout," řekl Berdych ČTK a České televizi.

V příštím týdnu má hrát turnaj v Barceloně, kde je šestým nasazeným a v prvním kole má volno. Jeho soupeř vzejde z utkání hráče z kvalifikace s Argentincem Horaciem Zeballosem. Do Španělska odjede, ale teprve se rozhodne, jestli nastoupí. "Musím tam jet a na místě se uvidím co a jak. To se ukáže," uvedl čtyřiadvacetiletý český hráč.

Bolest v kotníku pocítil na začátku druhého setu duelu třetího kola v Monte Carlu s Fernandem Verdaskem. Nad tím vyhrál první set, ale zápas nakonec ztratil. "Nevím, jestli jsem si ho podvrtnul, ale kotník jsem cítil a pak to nebylo ideální. S hráčem, jako je on, je to dost náročné, aby ho člověk porazil, když není stoprocentní, takže to úplně nešlo. Teď je potřeba dát se zase dohromady," poznamenal Berdych.

Letos zažívá skvělé období. Na turnaji série Masters v Miami hrál finále, k tomu byl jednou v semifinále a třikrát ve čtvrtfinále. "Výsledky jsou dobré, takže je důležité se dát dohromady, abych mohl hrát stoprocentně a udržet to co nejdéle," řekl. Považuje svoji letošní formu za životní? "Doufejme, že životní výsledky přijdou," dodal.

Tenistkám na cestu do Itálie zamával a doufal, že by mohly proti fedcupovým favoritkám překvapit. "Holky nemají co ztratit. Čeká je neskutečně těžké utkání, jelikož Italky mají formu, individuálně i týmově hrají skvěle, ale myslím, že to může být dobré utkání," řekl Berdych.

Reklama