Hlavní obsah

Tenistky dorazily do Říma o půlnoci, už poprvé trénovaly

ŘÍM

O půlnoci se ubytovaly v hotelu a dnes dopoledne již poprvé dvoufázově trénovaly na římské antuce. České tenistky se rychle oklepaly z 1308 kilometrů dlouhé cesty auty z Prahy do Itálie a na stadionu Foro Italico, kde je o víkendu čeká semifinále s domácími obhájkyněmi titulu, si vyzkoušely antuku na dvorci "pod dohledem" osmi antických soch umístěných nad tribunami.

Foto: David W Cerny, Reuters

České tenistky

Článek

Lucie Šafářová, Petra Kvitová a Lucie Hradecká necítily únavu po nezvyklém přesunu, který musely absolvovat kvůli erupci islandské sopky a následně zastavenému leteckému provozu. "Je to dobrý, jsme nadšené, že jsme už tady," uvedla Šafářová na facebooku týmu.

Samotná cesta proběhla bez problémů, jízdu nenarušila ani průtrž mračen nad Brennerským průsmykem. O řízení se staral mužský realizační tým včetně kapitána. "Nechaly jsme to zkušenějším," řekla Hradecká. "Cesta utekla hodně rychle, byla docela sranda," doplnila Kvitová.

První trénink trval hodinu a půl a kapitána Petra Pálu potěšilo, s jakou energií jeho svěřenkyně hrály. "Až jsem byl překvapený, jak byly čerstvé, jak se na nich cesta neprojevila," pronesl Pála.

V římském tenisovém areálu si spolu zahrály všechny hráčky dohromady dopoledne a po obědě je čekal další trénink, aby si co nejrychleji zvykly na antuku. "Je dobrá, ale myslíme si, že to bude ještě pomalejší," řekla Kvitová. "Kurt je docela tvrdý, ale na víkend ho zpomalí," mínil Pála.

Zatím chybí deblistka Květa Peschkeová, která se k českým tenistkám přidá v úterý. Do Říma přicestuje z Berlína.

V podvečer hráčky čekala ještě jedna povinnost. U příležitosti Fed Cupu se koná tradičně banket pro hráčky a oba týmy. "Takže musíme vyrazit někam nakoupit něco, aby nám to slušelo," poznamenala Šafářová.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík