Hlavní obsah

Tenistka Safinová si léčí v Chorvatsku únavovou zlomeninu obratlů

ZÁHŘEB

Únavovou zlomeninu dvou obratlů a natržený sval léčí bývalá světová tenisová jednička Dinara Safinová, jež od lednového Australian Open nehraje. Aktuálně třetí hráčka žebříčku WTA rehabilituje v Chorvatsku a teprve v posledních dnech začala lehce trénovat.

Článek

"Moje zranění z Austrálie bylo opravdu vážné a potřebuje hodně času na léčení," uvedla ruská tenistka v blogu na svém webu.

Třiadvacetiletá Safinová v lednu na Australian Open vzdala zápas čtvrtého kola s krajankou Marií Kirilenkovou. Tehdy to ale bylo jen vyvrcholení jejích problémů se zády, které trvaly již od srpna 2009. "Od Cincinnati jsem hrála pod tišícími prášky," řekla tenistka.

Silnější bolest než jindy pocítila Safinová ve zmíněném utkání s Kirilenkovou, po kterém podstoupila další vyšetření. "Rentgen ukázal únavovou zlomeninu posledního bederního a prvního křížového obratle a natržený sval. To byla nejhorší zpráva, jakou jsem kdy od doktora slyšela," sdělila Safinová.

Moskevská rodačka, která loni figurovala dlouho na prvním místě světa, se zotavuje v Chorvatsku. Stará se o ni její fyzioterapeut Tomislav Vrbnjak. "Lepšího jsem nikdy neměla," pochválila ho. "Jde to ale pomaleji, než bych chtěla, ale začínám pomalu trénovat."

Safinová je mezi přihlášenými na turnaj ve Stuttgartu, kde se začne hrát v příštím týdnu od 26. dubna. Není ale jisté, že se zúčastní a bude obhajovat svoji loňskou finálovou účast. To v blogu neuvedla.

Pokud Safinová v nadcházejících týdnech nezačne hrát, přijde o hodně bodů do žebříčku. Loni ve stejném období hrála čtyři finále včetně Roland Garros a měla bilanci 20 výher a dvě prohry.

Reklama

Související témata: