Hlavní obsah

Jedničkou tenisového challengeru v Ostravě je Beck, atrakcí Ančič

OSTRAVA

Slovenský daviscupový reprezentant Karol Beck je nejvýše nasazeným hráčem tenisového challengeru Prosperita Open, který se v příštím týdnu uskuteční na antukových dvorcích v ostravských Komenského sadech. Turnaj s dotací 42 500 eur (asi jeden milión korun) láká i na účast bývalé světové sedmičky Chorvata Maria Ančiče, jenž se po vleklých potížích s mononukleózou snaží vydrápat zpátky mezi elitu.

Foto: Kevin C. Cox/Getty Images

Mario Ančič

Článek

Šestadvacetiletému Ančičovi kdysi prorokovali hvězdnou budoucnost. S Chorvatskem vyhrál v roce 2005 Davisův pohár, ještě dříve ve Wimbledonu porazil Rogera Federera. Před třemi lety ho však zabrzdila mononukleóza, po níž se Ančič propadl až na nynější 436. místo žebříčku ATP.

V Ostravě bude rodák ze Splitu hrát na divokou kartu. "Mluvil jsem v pondělí s jeho manažerem, říkal, že Mario se těší a přijede," řekl na středeční tiskové konferenci ředitel turnaje Václav Roubíček.

Jedničkou turnaje je 78. hráč světa Beck. Shodou okolností byl členem slovenského výběru, který v roce 2005 do finále Davisova poháru proti Chorvatsku dokráčel, ale pak jeho kariéru přerušila dopingová aféra a dvouletý zákaz činnosti.

Fanoušci by se mohli dočkat i loňského vítěze a českého daviscupového reprezentanta Jana Hájka, který v tomto týdnu startuje na turnaji v Barceloně. "Jsme ve spojení a přislíbil, že pokud nedojde daleko, přijede k nám," uvedl Roubíček. Hájek vypadl v Barceloně ve druhém kole.

Z dalších známějších jmen jsou v pavouku Jan Hernych, Jiří Vaněk, Ivo Minář, Rus Teimuraz Gabašvili a Chorvat Roko Karanušič.

Podle Roubíčka může překvapit vycházející srbská naděje Filip Krajinovič. "Naposledy potrápil na tvrdém povrchu v Miami domácího daviscupového reprezentanta Jamese Blaka, se kterým prohrál 4:6 ve třetím setu," upozornil Roubíček.

Reklama

Související témata: