Hlavní obsah

Americké tenistky jsou po roce opět ve finále Fed Cupu, zahrají si s Italkami

BIRMINGHAM

Americké tenistky postoupily do finále Fed Cupu. V semifinále porazily Rusko 3:2 a o titul si stejně jako loni zahrají s obhájkyněmi prvenství z Itálie.

Foto: Dave Martin, ČTK/AP

Liezel Huberová (vpravo) se raduje s Bethanií Mattekovou-Sandsovou po vítězství ve čtyřhře s Ruskami.

Článek

Rozhodující třetí bod pro domácí tým získala v Birminghamu v nedělní závěrečné čtyřhře dvojice Liezel Huberová a Bethanie Matteková-Sandsová, která porazila Jelenu Dementěvovou a Allu Kudrjavcevovou 6:3, 6:1.

Do závěrečného dne přitom vstoupily lépe Rusky, když je Dementěvová po výhře 7:6, 0:6, 6:2 nad Melanií Oudinovou poslala do vedení 2:1. Matteková-Sandsová se ale po vítězství nad Jekatěrinou Makarovovou 6:4, 2:6 a 6:3 postarala o vyrovnání.

Zatímco Američanky se mohly v rozhodující čtyřhře opřít o jedničku deblového žebříčku Huberovou, kapitán ruského týmu do zápasu nasadil Dementěvovou a Kudrjavcevovou. Obě tenistky spolu hrály poprvé a navíc bez jediného tréninku.

Americký tým může v listopadovém finále získat 18. titul, ten poslední však vybojoval před deseti lety. Italky, které v semifinále porazily český výběr 5:0, se ve finále objeví počtvrté za posledních pět let.

Semifinále tenisového Fed Cupu:
Birmingham: USA - Rusko 3:2
Matteková-Sandsová - Makarovová 6:4, 2:6, 6:3, Huberová, Matteková-Sandsová - Dementěvová, Kudrjavcevová 6:3, 6:1.

Reklama