Hlavní obsah

Nejlepší ženský deblový pár Blacková-Huberová se rozpadl

Tenisový svět přišel o nejlepší ženský deblový pár současnosti. Cara Blacková ze Zimbabwe a Jihoafričanka s americkým pasem Liezel Huberová budou hrát s novými partnerkami. "Cara a já si dáme pauzu a už nebudeme stálými deblovými partnerkami," uvedla na oficiálním webu Americké tenisové asociace třiatřicetiletá Huberová.

Foto: Dave Martin, ČTK/AP

Liezel Huberová

Článek

"Nebuďte překvapeni, když nás v příštích měsících uvidíte hrát s někým jiným. Rozhodování pro nás obě nebylo jednoduché. Naše spolupráce byla skvělá. Ale obě chceme být ještě lepšími hráčkami a přestávka tak pro nás bude nejlepším řešením. Možná se k sobě jednou vrátíme, možná ne. Uvidíme," uvedla dál Liezel Huberová.

Během svého společného působení získal deblový pár Blacková-Huberová osmadvacet turnajových titulů, z toho čtyři grandslamy. První společný grandslam  tenistky získaly v roce 2005 ve Wimbledonu. V roce 2007 vyhrály Australian Open a znovu opanovaly Wimbledon. O rok později se pak radovaly z trofeje na US Open.

Již tento týden se obě hráčky objeví na turnaji v německém Stuttgartu. Zatímco Huberová se představí po boku srbské tenistky Jeleny Jankovičové, jednatřicetiletá Blacková si čtyřhru zahraje s Izraelkou Šahar Peerovou.

Reklama