Hlavní obsah

Další zranění by ukončilo mou kariéru, zoufá si tenistka Safinová

PRAHA

Tři měsíce se ruská tenistka Dinara Safinová neobjevila na kurtu. Důvod? Únavová zlomenina dvou obratlů a natržený sval. Nyní se bývalá světová jednička po vážném zranění vrací. Ve čtvrtek večer ji čeká první zápas na turnaji ve Stuttgartu, kde je nasazenou dvojkou. Avšak do zápasu půjde s velkými obavami...

Článek

Dinara Safinová hrála naposledy 24. ledna. Tehdy na Australian Open v osmifinále vzdala zápas kvůli bolestem zad. Vyšetření nakonec odhalila, že jde o vážné zranění a Safinová si na několik měsíců musela od tenisu odpočinout.

"Moje zranění zad je to nejhorší možné. V případě, že by se mi znovu obnovilo, mohlo by to znamenat konec mé profesionální kariéry," uvedla na webových stránkách skysports.com. "Neexistuje způsob, jak takovéto zranění zad snadno překonat. Zlomenou ruku nebo nohu můžete nechat odpočívat, ale u zad je to téměř nemožné," vysvětlovala čtyřiadvacetiletá Ruska.

"Všichni, i můj bratr Marat, mi říkali, abych tomu dala čas. Ale bylo to opravdu hodně těžké. Tolik jsem chtěla zase hrát. Uvědomila jsem si, jak moc tenis miluji. Tolik jsem se už chtěla vrátit na kurty," přiznala bývalá světová jednička. Nyní se jí přání vyplnilo a Safinová se po třech měsících opět představí na turnaji.

Ve čtvrtek večer ji ve Stuttgartu čeká zápas proti Maďarce Agnes Szavayové. "Znovu s tréninkem jsem začala teprve 3. dubna. Jsem moc šťastná, že tady můžu být. Cítím se dobře, ale musím si dávat moc velký pozor, aby to tak zůstalo i nadále," uzavřela současná světová trojka.

Reklama

Související témata: