Hlavní obsah

Benešová po šesti letech vyhrála turnaj, ve Fezu triumfovala i ve čtyřhře

FEZ

Česká tenistka Iveta Benešová dokonale ovládla turnaj v marockém Fezu. Vyhrála jak finále dvouhry nad osmnáctiletou rumunskou naději Simonou Halepovou ve dvou setech 6:4 a 6:2, tak spolu se Španělkou Anabel Medinaovou i deblové finále. V něm mezinárodní pár porazil českou dvojici Lucie Hradecká - Renata Voráčová.

Článek

Do marockého singlového finále vstoupila Benešová sebevědomě, od počátku tlačila Halepovou, předloňskou vítězku juniorky French Open, do defenzívy. Prezentovala se důraznou a pestrou hrou, proti bránící se Halepové občas úspěšně použila kraťasy a bodovala i z obouručného bekhendu. Vrátila tak Rumunce letošní porážku z Marbelly, kde se 144. hráčkou světa prohrála nečekaně hladce už v prvním kole.

Sedmadvacetiletá Benešová se od počátku roku na světových dvorcích trápila, na startu sezóny prohrávala v prvních kolech, triumf ve Fezu ale předznamenává obrat k lepšímu a dává zapomenout na nevydařený vstup do sezóny.

Na druhé vítězství v turnaji okruhu WTA čekala šest let, naposledy triumfovala v Acapulku. Ačkoliv má Benešová na kontě teprve druhý titul, ve finále WTA byla již osmkrát. Šestkrát v něm ale mostecká rodačka prohrála, naposledy loni v českém souboji v Hobartu s Petrou Kvitovou. Výhra ve Fezu posune Benešovou v žebříčku až o dvanáct míst, v pondělí by se tak mohla probudit jako 55. hráčka světa.

Poté, co se Benešová pomazlila se stříbrným talířem za vítězství ve dvouhře, nastoupila do finále čtyřhry. Za necelou hodinu po setech 6:3 a 6:1 se mohla radovat znovu. Benešová získala už třetí letošní deblový titul, celkově osmý v kariéře.

Tenisový turnaj žen ve Fezu (antuka, 220.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Benešová (7-ČR) - Halepová (Rum.) 6:4, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Benešová, Medinaová (1-ČR/Šp.) - Hradecká, Voráčová (2-ČR) 6:3, 6:1.

Reklama