Hlavní obsah

V bitvě tenisových legend McEnroe předčil Borga

Bývalí nejlepší světoví tenisté John McEnroe a Björn Borg se po dlouhých letech objevili proti sobě v soutěžním zápase a tentokrát měl navrch jednapadesátiletý Američan. V rámci veteránského turnaje v Bostonu porazil svého švédského rivala 6:4 a 7:6 (7:3) a postoupil do finále. V tom bude jeho soupeřem o 18 let mladší Australan Mark Philippoussis.

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

John McEnroe (vlevo) s Björnem Borgem.

Článek

Třiapadesátiletý Borg posledních deset let veteránské turnaje nehrál a účastnil se pouze exhibicí. Na souboj s McEnroem se ale těšil. "Je to vždycky něco zvláštního, když vidíte Johnův obličej na druhé straně kurtu," přiznal už před turnajem šestinásobný vítěz French Open a pětinásobný král Wimbledonu.

Stejně jako v památné wimbledonské bitvě z roku 1980 vsadili McEnroe a Borg na útočný styl. V téměř dvouhodinovém zápase Američan využíval svůj tvrdý servis a častý přechod na síť. Borg však mnohokrát našel protizbraň v přesných prohozech. "Ve druhém setu to vypadalo, že trefuje můj servis lépe. Pokusil jsem se ho změnit tak, aby měl těžší odhad, kam to půjde," popsal duel McEnroe.

Od svého soupeře se dočkal pochvaly. "Hrál velmi dobře, byl to pěkný zápas. Druhý set byl těsný, ale John podával skvěle. Je to vždycky zábava hrát proti němu," dodal slavný Švéd.

Reklama