Hlavní obsah

Lendl si zahraje exhibici v Ostravě. Už se moc těším, příznává tenisová legenda

PRAHA

Tenisovou lahůdku připravila na podzim letošního roku společnost Česká sportovní. V pátek 5. listopadu se ve vítkovické ČEZ Aréně představí legendární tenista a bývalá světová jednička Ivan Lendl. Soupeřem v exhibičním zápase mu bude další bývalý hráč číslo jedna Švéd Björn Borg.

Foto: Evan Agostini, ČTK/AP

Bývalý český tenista Ivan Lendl

Článek

"Ani neumím slovy vyjádřit, jak strašně moc se do Ostravy těším," řekl na úvod telefonického rozhovoru s novináři na středeční tiskové konferenci Ivan Lendl. "Když jsem dostal tuhle nabídku, bylo jednoduché se rozhodnout. Zahrát si v mém rodném městě a k tomu ještě s Björnem Borgem, to bude fantastické," přiznal padesátiletý tenista.

Kromě Ivana Lendla a Björna Borga se na exhibici představí také Mats Wilander a Miloslav Měčíř. Ti obstarají druhou dvouhru. Program pak uzavře čtyřhra. Kdo s kým nastoupí, zatím není jisté, avšak Lendl vyjádřil přání, že by si rád zahrál po boku Mečíře. "Těším se, že se zase uvidím s Mílou. Rád bych si s ním opět zahrál debla," prohlásil bývalý hráč číslo jedna.

Ivan Lendl v roce 1994 ukončil kvůli přetrvávajícím problémům se zády svou kariéru. A návratu na kurty se dlouho vyhýbal, avšak zdravotní problémy se nedávno podařilo vyřešit a vítěz osmi grandslamů se po šestnácti letech rozhodl opět vzít raketu do ruky. Letos v dubnu si v Atlantic City zahrál proti Wilanderovi.

Tenis mu chyběl

"Bylo velice fajn si po tak dlouhé době opět zahrát. Moc jsem si to užil, tenis mi už opravdu hodně chyběl," vyprávěl dál. "Trénuji třikrát až čtyřikrát týdně. Vím, že nebudu hrát tak jako kdysi. Hlavně se chci teď tenisem bavit," vysvětloval Lendl.

A s kým by si legendární tenista chtěl ještě zahrát? "S Rogerem Federerem. Ale nemohlo být jít o zápas, spíš bychom si jen tak zapinkali," uzavřel se smíchem Ivan Lendl.

Třetí ročník exhibice Advantage Tennis se uskuteční v pátek 5. listopadu ve ČEZ Aréně v Ostravě. V roce 2008 se společnosti Česká sportovní podařilo do Prahy přivézt Američana Peta Samprase, který se zde utkal s Radkem Štěpánkem. Na loňské pražské exhibici se pak představili Stefan Edberg, Mats Wilander a Karel Nováček.

Reklama