Hlavní obsah

Tenis v metropoli nekončí. ECM Prague Open střídá Sparta Prague Open

PRAHA

Ženský tenisový turnaj ECM Prague Open se letos z finančních důvodů uskuteční naposledy. Praha však o tenis na světové úrovni nepřijde, protože už o tomto víkendu se rozehraje 1. ročník nově vzniklého turnaje - Sparta Parague Open.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Lucie Hradecká bude na Sparta Prague Open jedničkou

Článek

"Praha nemůže být bez tenisového turnaje. A tak, když jsem se dozvěděl o blížícím se konci ECM Prague Open, rozjel jsem se do Prostějova za Miroslavem Černoškem ze společnosti Česká sportovní, abychom něco vymysleli," řekl na úvod středeční tiskové konference prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

"Dohodli jsme se na podrobnostech a nakonec budeme pokračovat v tradici pořádání pražského turnaje," dodal Kaderka. Nově vzniklý ženský turnaj Sparta Prague Open je součástí ženského okruhu ITF. První ročník tohoto mezinárodního turnaje začne již tuto sobotu 8. května kvalifikacemi na kurtech TK Sparta Praha.

Hlavní soutěž je pak na programu od úterý 11. května. Nasazenou jedničkou je česká fedcupová reprezentankta Lucie Hradecká, dvojkou pak Sandra Záhlavová. Z dalších českých hráček by se v turnaji měla představit Eva Hrdinová a Petra Cetkovská. Do soutěže se přihlásila i bývala světová čtyřka Jelena Dokičová.

Ambasadorkou nově vzniklého turnaje je čtyřnásobná grandslamová vítězka Hana Mandlíková. Dotace Sparta Prague Open je 50 tisíc dolarů.

Reklama

  Kosťuková - Vondroušová dnes 17 : 15
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články