Hlavní obsah

Martínezová překvapivě vyhrála antukový turnaj v Římě

Nečekanou vítězkou silně obsazeného antukového turnaje v Římě se stala nenasazená Španělka María José Martínezová. Čtvrtfinálová přemožitelka Lucie Šafářové porazila v dnešním finále 7:6, 7:5 sedmou nasazenou Jelenu Jankovičovou ze Srbska a dosáhla největšího úspěchu kariéry.

Foto: Stefano Rellandini , Reuters

Španělská tenistka Maria Jose Martínezová

Článek

Sedmadvacetiletá Martínezová sice vyhrála už svůj třetí turnaj, nicméně zdaleka nejkvalitnější. Na své cestě za 350.000 dolarů z dvoumilionové dotace porazila vedle Šafářové světovou dvojku Caroline Wozniackou z Dánska a obě bývalé první hráčky žebříčku ze Srbska Jankovičovou a Anu Ivanovičovou.

Turnajová sedmička Jankovičová sice v předchozích kolech vyřadila sestry Venus a Serenu Williamsovy, ale nenašla odpověď na "kraťasy" a voleje Martínezové, jež ji připravila o zisk třetího titulu v areálu Foro Italico.

Južnyj je ve finále v Mnichově potřetí za sebou

Ruský tenista Michail Južnyj postoupil potřetí za sebou do finále turnaje v Mnichově. Druhý nasazený se pokusí na antukovém BMW Open získat první titul v nedělním finále proti turnajové jedničce Marinu Čiličovi z Chorvatska.

Južnyj, jenž loni v souboji o titul podlehl Tomáši Berdychovi, vyřadil v dnešním semifinále 7:5, 7:6 právě Berdychova čtvrtfinálového přemožitele Philippa Petzschnera z Německa.

Čilič v třísetové bitvě zdolal 3:6, 6:2 a 6:3 Kypřana Marcose Baghdatise a bude usilovat o třetí letošní turnajový triumf.

ŘÍM (antuka, dotace 2,000.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Martínezová (Šp.) - Jankovičová (7-Srb.) 7:6 (7:5), 7:5.
MNICHOV (antuka, dotace 398.250 eur):
Dvouhra - semifinále:
Čilič (1-Chorv.) - Baghdatis (5-Kypr) 3:6, 6:2, 6:3, Južnyj (2-Rus.) - Petzschner (Něm.) 7:5, 7:6 (7:5).

Reklama

Související témata: