Hlavní obsah

Štěpánek by měl po nemoci hrát challenger v Prostějově

PRAHA

Po zdravotní pauze by se měl Radek Štěpánek vrátit k tenisu na challengeru UniCredit Czech Open v Prostějově. Turnaj se uskuteční od 31. května do 5. června a v soutěži by se mohl objevit i Tomáš Berdych, pokud vypadne z Roland Garros. Hostem akce bude legenda Ivan Lendl, který se objeví v exhibičním zápase.

Foto: Andrew Brownbill, ČTK/AP

Radek Štěpánek.

Článek

Třicetiletý Štěpánek léčí únavový syndrom, kvůli kterému nehraje od konce března. Zotavoval se v Americe a momentálně v Praze.

"Potvrdil mi, že prostějovský turnaj bude tím, kde se vrátí do aktivního tenisu. Jeho nemoc je taková, že se může něco udát, ale dohoda taková je. Případně bude přítomen," řekl na dnešní tiskové konferenci Miroslav Černošek, majitel pořádající České sportovní. Štěpánek trénuje už deset dní ve Stromovce na kurtech Sparty.

Černošek je domluven i s šestnáctým hráčem světa Berdychem. Jeho účast bude záležet na vývoji grandslamového Roland Garros. Pokud bude Berdych hrát v Paříži i druhý týden, tak do Prostějova nepřijede. "V opačném případě mi slíbil, že dorazí," prohlásil Černošek.

V Prostějově si zahraje i světová legenda Ivan Lendl (vpravo).foto: ČTK/AP/Ben Fogletto

Lendl bude při své návštěvě hrát golf, ale měl by vzít na Hané v sobotu dopoledne do ruky i tenisovou raketu. Organizátoři zatím neodhalili, s kým bude hrát. "To nemůžu prozradit, připravujeme jeden bonbónek, který ještě nemáme dotažený," uvedla ředitelka turnaje Petra Píchalová-Langrová.

Mezi přihlášenými je obhájce titulu a třetí z daviscupových reprezentantů Jan Hájek, přímo do hlavní soutěže se zatím vešel ještě Jan Hernych. Z hráčů světové stovky jsou v pavouku Belgičan Olivier Rochus (58. ATP), nebo Ukrajinec Alexandr Dolgopolov (62.).

"Těší nás, že se hned podařilo přihlásit devět hráčů ze stovky. Z Čechů by se ještě mohli dostat Jiří Vaněk a Ivo Minář. Volné karty použijeme pro juniory," řekla Píchalová-Langrová.

Reklama

Související témata: