Hlavní obsah

Šafářová postoupila do čtvrtfinále turnaje v Madridu

MADRID

Tenistka Lucie Šafářová bude hrát na třetím turnaji za sebou čtvrtfinále. V Madridu vyřadila Rumunku Alexandru Dulgheruovou po setech 6:7, 6:1 a 7:6. Její další soupeřkou bude středeční přemožitelka světové jedničky Sereny Williamsové Ruska Naděžda Petrovová.

Foto: Gregorio Borgia, ČTK/AP

Česká tenistka Lucie Šafářová

Článek

Šafářová se na kurt dostala ve středu až pozdě večer. Duel proti 38. hráčce světa byl navíc od začátku velmi vyrovnaný a o osudu prvního setu rozhodlo pár míčů v tie-breaku. Třiadvacetiletá česká hráčka však po prohře 4:7 nesložila zbraně, soupeřce ve druhé sadě třikrát vzala podání a vynutila si rozhodující set.

Přestože byla Dulgheruová neustále o brejk napřed a za stavu 6:5 měla dokonce mečbol, zápas dospěl po dvou a půl hodinách opět do tie-breaku. V něm byla po výsledku 8:6 šťastnější Šafářová. "Bylo to dnes opravdu strašně těžké. Do posledního míče jsem nevěděla, jestli to dopadne tak, nebo tak. Soupeřka dobře běhala, měnila hru a bylo těžké se tomu přizpůsobovat," uznala kvality o tři roky mladší Rumunky.

Šafářová v posledních týdnech prokázala antukovou formu i ve Stuttgartu a Římě, kde se rovněž probojovala i v silné konkurenci do čtvrtfinále. Svou další soupeřku Petrovovou však ani v jednom ze třech předchozích vzájemných duelů neporazila. "Každý zápas je v tenise otevřený. Je to pro mě výzva ji porazit a dostat se zase o kolo dál," dodala.

Na další utkání už nemůže počítat s podporou v hledišti od přítele Tomáše Berdycha, jenž se kvůli zranění z turnaje odhlásil a dnes by měl odletět domů.

Tenisový turnaj mužů série Masters a žen v Madridu, ženy (antuka):
Muži, dvouhra - 3. kolo:
A. Murray (3-Brit.) - Hanescu (Rum.) 6:2, 6:1, Monfils (12-Fr.) - Garcia-Lopez (Šp.) 7:5, 6:4, Federer (1-Švýc.) - Wawrinka (15-Švýc.) 6:3, 6:1, Ferrer (9-Šp.) - Čilič (8-Chorv.) 6:3, 6:2.
Ženy, dvouhra - 3. kolo:
Šafářová (ČR) - Dulgheruová (Rum.) 6:7 (4:7), 6:1, 7:6 (8:6), Jankovičová (7-Srb.) - Medinaová (Šp.) 6:2, 6:0, Rezaiová (Fr.) - Petkovicová (Něm.) 6:4, 7:6 (10:8).

Reklama

Související témata: