Hlavní obsah

Tenisty čekají na Světovém poháru týmu USA, Austrálie a Španělsko

DÜSSELDORF

Čeští tenisté vedeni Tomášem Berdychem se na Světovém poháru družstev, který začne v sobotu v Düsseldorfu a je přípravou na Roland Garros, utkají v Červené skupině s USA, Austrálií a Španělskem. Rozhodlo o tom páteční losování.

Foto: Regis Duvignau , Reuters

Český tenista Tomáš Berdych.

Článek

"Dneska není lehkých zápasů, ani jeden tým není lehký," řekl kapitán českého týmu Tomáš Krupa, Berdychův osobní kouč. Český tým začne hrát v neděli proti Španělsku, které nemá ve své sestavě žádnou z hvězd - chybí Rafael Nadal či Fernando Verdasco. Nastoupí Nicolas Almagro, Daniel Gimeno-Traver a Marc Lopez. "Nemuselo by to být tak těžký, jak to se Španěly většinou bývá, ale nebude to žádná procházka. Jsou však hratelní," uvedl Krupa.

Ani Češi ale nebudou v plánované daviscupové sestavě, neboť proti původním předpokladům bude chybět po nemoci Radek Štěpánek. Tenisté budou spoléhat na výkony světové šestnáctky Berdycha, který by měl i přes odstoupení z turnaje v Madridu kvůli zranění stehenního svalu hrát. "Už jsme trénovali a vypadalo to celkem dobře. Snad to nebylo vážné," řekl Krupa. Tým doplní Jan Hájek a Lukáš Dlouhý.

Američané nominovali kvarteto Sam Querrey, John Isner a deblisty Boba s Mikem Bryanovými. Australany povede bývalý první hráč světa Lleyton Hewitt a jeho parťáky jsou Peter Luczak a Paul Hanley. "Americké stožáry (Querrey a Isner) budou na antuce nepříjemní a Bryani jsou v deblu nejlepší, takže to bude těžké. S Austrálií to bude vyrovnané, ale mohlo by to přes ně jít," uvedl Krupa.

Češi hráli finále Světového poháru naposledy v roce 2007. V historii samostatné republiky turnaj nevyhráli. Na listině vítězů figuruje dvakrát bývalé Československo z let 1981 a 1987.

Reklama

Související témata: