Hlavní obsah

Hradecká vyhrála premiérový ročník turnaje ITF na Spartě

Česká tenistka Lucie Hradecká vyhrála premiérový ročník turnaje ITF Sparta Prague Open v pražské Stromovce. Fedcupová reprezentantka a 78. hráčka světa potvrdila v nedělním finále roli nasazené jedničky a porazila Chorvatku Alju Tomljanovičovou 6:1, 7:6.

Foto: René Volfík, ČTK

Lucie Hradecká

Článek

"Každé vítězství je super a teď to zúročit i na větších turnajích. Jsem ráda za těch pět vítězných zápasů, byla to super příprava na Štrasburk i blížící se Roland Garros," řekla Hradecká. Ve Štrasburku ji v příštím týdnu čeká obhajoba loňské finálové účasti.

Pražská rodačka Hradecká, svěřenkyně trenéra Jiřího Fencla, vyhrála první set snadno za čtyřiadvacet minut. V chladném počasí dobře podávala a těžila z chyb sedmnáctileté soupeřky, dcery kapitána chorvatských olympijských vítězů v házené z Atlanty 1996.

Ve druhé sadě přidala 197. hráčka světa Tomljanovičová na důrazu a odskočila do vedení 3:1. Čtyřiadvacetiletá Hradecká se ale sérií tří her dostala zpět do zápasu a utkání ukončila ve zkrácené hře. "Soupeřka hrála skvěle. Je mladá a má toho hodně před sebou," řekla Hradecká.

Hradecká získala svůj jubilejní patnáctý vavřín na turnajích okruhu ITF a třetí na českém území. Doma dokázala zvítězit v Průhonicích v roce 2005 a o rok dříve ve Starých Splavech, oba turnaje měly dotaci deset tisíc dolarů. Sparta Prague Open měla dotaci padesát tisíc.

Výsledky tenisového turnaje ITF Sparta Prague Open 2010:
Dvouhra - finále:
Hradecká (1-ČR) - Tomljanovičová (Chorv.) 6:1, 7:6 (7:4).
Čtyřhra - finále:
Zecová-Peškiričová, Lykinová (4-Rus./Slovin.) - Hrdinová, Cetkovská (ČR) 6:3, 6:4.

Reklama