Hlavní obsah

Nadal v Madridu získal rekordní osmnáctý titul z turnajů Masters

MADRID

Španělský tenista Rafael Nadal získal v Madridu rekordní 18. titul z turnajů Masters. Ve finále porazil Švýcara Rogera Federera 6:4, 7:6 a jako první hráč v historii dokázal v jedné sezoně zvítězit na všech třech antukových podnicích Masters. Nečekanou vítězkou kategorie žen se stala francouzská tenistka Aravane Rezaiová.

Foto: Juan Medina, Reuters

Rekordman Nadal. Španělský tenista dokázal v Madridu získat rekordní 18. titul v turnajích Masters.

Článek

Třiadvacetiletý Nadal zdolal světovou jedničku za dvě hodiny a jedenáct minut, když o jeho vítězství v tie-breaku rozhodla Federerova překvapivá chyba. Osmadvacetiletý Švýcar minul zdánlivě jednoduchý míč.

Nadal se v pořadí podle titulů z turnajů Masters odpoutal do Američana Andreho Agassiho, který má na kontě 17 vítězství. Federer má ještě o jeden méně a je třetí. Nadal, který v Madridu vyhrál už před pěti lety, navázal na předchozí triumfy z letošních antukových Masters v Monte Carlu a Římě, navíc během tažení za třemi tituly ztratil jen dva sety.

Třetí hráč světa Nadal, který se v pondělí vrátí na druhou příčku, letos na antuce neprohrál žádný z 15 zápasů a potvrdil, že proti Federerovi se mu daří. Švýcarského rivala potkal v 18. finále a připsal si dvanáctou výhru.

Rezaiová překvapivě porazila V. Williamsovou

Soutěž žen nečekaně ovládla francouzská tenistka Aravane Rezaiová. Ve finále porazila bývalou světovou jedničku Američanku Venus Williamsovou 6:2 a 7:5 a dosáhla životního úspěchu.

Francouzská tenistka Aravane Rezaiová se raduje z překvapivého vítězství na turnaji v Madridu, když ve finále porazila ve dvou setech Američanku Venus Williamsovou. foto: Reuters/Susana Vera

Třiadvacetiletá Rezaiová zdolala čtvrtou nasazenou Williamsovou za hodinu a 42 minut. Ve druhé sadě nepomohlo devětadvacetileté Američance k triumfu ani vedení 5:2. Na antuce Williamsová v letošní sezóně utrpěla teprve druhou porážku. Přesto se v pondělí posune ve světovém žebříčku na druhé místo za svou sestru Serenu.

Dcera íránských rodičů Rezaiová na cestě do finále ztratila jediný set a vyřadila mimo jiné bývalou světovou jedničku Justine Heninovou, Kláru Zakopalovou, či Jelenu Jankovičovou. Semifinále jí ulehčila česká jednička Lucie Šafářová, která po prvním setu odstoupila kvůli zranění zadního stehenního svalu.

Za třetí titul v kariéře inkasovala Rezaiová prémie 620 000 eur. Loni triumfovala na menších turnajích ve Štrasburku a na Bali.

Tenisový turnaj mužů série Masters a žen v Madridu
Muži (dotace 2 835 000 dolarů)
Dvouhra - finále
Nadal (2-Šp.) - Federer (1-Švýc.) 6:4, 7:6 (7:5).
Čtyřhra - finále
B. Bryan, M. Bryan (2-USA) - Nestor, Zimonjič (1-Kan./Srb.) 6:3, 6:4.
Ženy (dotace 3 500 000 eur)
Dvouhra - finále
Rezaiová (Fr.) - V. Williamsová (4-USA) 6:2, 7:5.
Čtyřhra - finále
S. Williamsová, V. Williamsová (1-USA) - Dulková, Pennettaová (8-Arg./It.) 6:2, 7:5.

Reklama

Související témata: