Hlavní obsah

Tenistky Zakopalová i Záhlavová-Strýcová ve Varšavě dohrály

ŠTRASBURK/VARŠAVA

České tenistky Klára Zakopalová i Barbora Záhlavová-Strýcová vypadly na turnaji ve Varšavě ve 2. kole. Nad síly první jmenované byla hráčka z kvalifikace Gréta Arnová z Maďarska, které podlehla dvakrát 4:6. Jako poslední z Češek pak opustila pavouka dvouhry Záhlavová-Strýcová, která nestačila na šestou nasazenou Ukrajinku Aljonu Bondarenkovou 2:6 a 4:6.

Článek

Zakopalová se s jednatřicetiletou Maďarkou utkala poprvé před dvěma lety a na její půdě v Budapešti proti Arnové uhrála jediný game. Tentokrát sice svedla s 205. hráčkou světa vyrovnanější partii, přesto byla soupeřka znovu úspěšnější.

Zásluhu na tom mělo především mnohem přesnější první podání, které se Maďarce dařilo z 81 procent, zatímco Zakopalové vyšlo jen každé druhé.

Nedařilo se ani Záhlavové-Strýcové. Ta přitom nad favorizovanou Ukrajinkou vedla ve druhé sadě již 3:0 a 40:15, Bondarenková však otočila na 3:4 a dovedla zápas k vítězství ve dvou setech. Soupeřce vrátila dosud jedinou porážku z před dvou let ve Wimbledonu.

Hradecká skončila ve Štrasburku

Česká tenistka Lucie Hradecká loňskou účast ve finále turnaje ve Štrasburku neobhájí. Ve 2. kole vzdala ve středu Anabel Medinaové-Garriguesové za stavu 4:6 a 0:3 pro španělskou soupeřku.  Fedcupová reprezentantka, jež v minulém týdnu vyhrála turnaj ITF Sparta Prague Open, čeká na okruhu WTA na postup z druhého kola od únorového startu v Acapulku; od té doby prohrála osm z devíti zápasů.

Čtyřiadvacetiletá Hradecká nezvládla vůbec první vzájemné měření sil s o tři roky starší Španělkou. Antuková specialistka měla od začátku navrch, Češku navíc brzdily zdravotní problémy, kvůli nimž za stavu 0:3 ve druhém setu vzdala. Medinaová už na turnaji vyřadila i další českou hráčku Sandru Záhlavovou.

ŠTRASBURK
Dvouhra - 2. kolo:
Medinaová (5-Šp.) - Hradecká (ČR) 6:4, 3:0 skreč.
VARŠAVA
Dvouhra - 2. kolo:
Arnová (Maď.) - Zakopalová (ČR) 6:4, 6:4, Li Na (3-Čína) - Piterová (Pol.) 6:0, 6:3, A. Bondarenková (6-Ukr.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:2, 6:4, Dulgheruová (Rum.) - Bacsinszká (Švýc.) 6:2, 6:4

Reklama

Související témata:
  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články