Hlavní obsah

Na tenisovém challengeru v Prostějově se objeví i Španěl Montaňés

PROSTĚJOV

Vedle Radka Štěpánka a podle výsledků v Paříži případně i Tomáše Berdycha ozdobí tenisový challenger UniCredit Czech Open v Prostějově na divokou kartu další dva hráči světové elity Španěl Albert Montaňés a Rumun Viktor Hanescu.

Foto: AFP PHOTO / JACQUES DEMARTHON

Španělský tenista Albert Montaňes.

Článek

Loňské prvenství bude obhajovat Jan Hájek. Součástí akce bude i exhibice, v níž změří v sobotu 5. června ve dvouhře síly Ivan Lendl s Jiřím Novákem.

Zejména Montaňés se dostal do vynikající formy. Před necelými dvěma týdny vyhrál silně obsazený turnaj v Estorilu, kde v semifinále vyřadil světovou jedničku Švýcara Rogera Federera. Ve světovém žebříčku poskočil na 34. pozici, jen o tři místa za ním je Hanescu.

"Za ideální konstelace tak může v turnaji startovat až třináct tenistů z první stovky světového žebříčku. Je to z našeho pohledu až nečekaně vysoký počet. A hlavně budou moci diváci vidět na domácí půdě v akci celý český daviscupový tým," uvedla na páteční tiskové konferenci ředitelka turnaje Petra Píchalová-Langrová.

V jednání byl i start Igora Andrejeva, který měl o start na Hané eminentní zájem. Škrt v jeho plánech ale udělalo poranění vazů v kotníku.

Rumunský tenista Victor Hanescu.foto: Francisco Leong/AFP/Getty Images

Štěpánek se pečlivě připravuje na svůj návrat po nemoci. "Trénuje denně v Praze na Spartě a ve svých dávkách střídá tenis a kondici. Podstoupil i kondiční testy, které dopadly výborně," řekl Miroslav Černošek, majitel pořádající České sportovní.

I bývalá světová jednička Lendl se na exhibici s Novákem připravuje. Přijede se svou osmnáctiletou dcerou Karolínou, která je společně se svým dvojčetem Isabelou druhou nejstarší z jeho pěti dcer. "Lendl si už po příjezdu připravil tréninkový plán. Při něm by se chtěl ještě před exhibicí pořádně zapotit. Nyní mu ještě sháníme sparingpartnera na přípravu," poznamenala Píchalová-Langrová.

Reklama

Související témata:
  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová