Hlavní obsah

Tenisté si finále Světového poháru po prohře s USA nezahrají

Čeští tenisté si finále letošního Světového poháru družstev v Düsseldorfu nezahrají. V rozhodujícím utkání Červené skupiny prohráli s Američany 1:2 na zápasy, o čemž rozhodla až závěrečná čtyřhra. V té Tomáš Berdych s Lukášem Dlouhým podlehly dvojčatům Miku a Bobu Bryanovým dvakrát 5:7.

Foto: Hermann J. Knippertz, ČTK/AP

Český tenista Tomáš Berdych v utkání proti Johnovi Isnerovi

Článek

"Velká škoda, finále bylo v podstatě blízko. Honza Hájek měl dobře rozehraný svůj zápas a i ve čtyřhře měli kluci dost šancí, ale proti Bryanům je to dost těžké," řekl ČTK kapitán týmu Tomáš Krupa.

Tým USA si zahraje o titul na Světovém poháru poprvé po 17 letech a jejich soupeři budou Argentinci. Američané vyhráli turnaj družstev naposledy v roce 1993, od té doby ale do boje o titul nezasáhli.

Český výběr vstoupil do duelu s USA ve čtvrtek, kdy Jana Hájka porazil Sam Querrey. Dnes ale vrátil tým do hry Berdych výhrou nad Johnem Isnerem 1:6, 6:1 a 7:6 po více než dvouhodinovém boji. "Dva sety byly dámský, pak se hrál dobrý tenis a v závěru byl Tom lepší," komentoval Krupa Berdychův zápas.

Ve čtyřhře nejprve duo Berdych, Dlouhý zaskočilo druhý pár světa a vedlo rychle 5:2. "Do té doby klukům vycházelo skoro vše. Dlouhán dobře returnoval a úřadoval na síti a Tomáš dával ty své placky. Ale Bryani se zvedli," řekl Krupa. Češi prohráli s jedním z nejlepších deblových párů historie šest her v řadě a první set 5:7.

Ve druhém setu nejdříve vedli Američané 4:1, v bílém hrající česká dvojice dokázala v zapadajícím slunci srovnat krok, ale poslední slovo měli opět Bryanové, kteří využili hned první mečbol.

Češi si tak na finále musí počkat; naposledy hráli o titul v roce 2007 skoro ve stejné sestavě a prohráli s Argentinou 1:2.

Šarapovová si ve Štrasburku zahraje s Barroisovou o 22. titul

Necelé dva týdny po vypadnutí v prvním kole na turnaji v Madridu s Lucií Šafářovou postoupila ruská tenistka Maria Šarapovová do finále ve Štrasburku. Bývalá světová jednička si v generálce na Roland Garros zahraje o 22. titul s německou outsiderkou Kristinou Barroisovou.

Nejvýše nasazená Šarapovová dnes odehrála ve Francii téměř dva celé zápasy, neboť musela dohrávat čtvrtfinále proti Němce Julii Görgesové, jež bylo ve čtvrtek za stavu 3:2 přerušeno kvůli dešti. Po dvousetové výhře pak třiadvacetiletá Ruska zdolala v semifinále 4:6, 6:2 a 6:2 Španělku Anabel Medinaovou.

Třísetový zápas absolvovala také 77. hráčka světa Barroisová, jež do svého prvního finále v kariéře postoupila po výhře 2:6, 6:2 a 7:6 nad Američankou Vaniou Kingovou.

Gasquet se pokusí ve finále s Verdaskem získat titul v Nice

Francouzský tenista Richard Gasquet si zahraje ve finále turnaje v Nice a pokusí se na domácí půdě získat svůj první titul od roku 2007. Sobotním soupeřem talentovaného hráče, jenž loni několik měsíců nehrál po pozitivním testu na kokain, bude druhý nasazený Fernando Verdasco ze Španělska.

Bývalý člen elitní desítky Gasquet, jemuž v současnosti patří v žebříčku až 68. místo, porazil v dnešním semifinále Potita Staraceho z Itálie ve dvou tie-breacích. Spolu s vyhraným challengerem v Bordeaux protáhl svou vítěznou šňůru před Roland Garros na devět zápasů.

Verdasco zdolal v semifinále 7:6 a 7:5 Argentince Leonarda Mayera a zahraje si o svůj letošní třetí titul. Devátý hráč světa už letos vyhrál turnaje v San Jose a Barceloně.

Světový pohár tenisových družstev v Düsseldorfu:
Červená skupina:
Česko - USA 1:2
Berdych - Isner 1:6, 6:1, 7:6 (7:4). Bryant, Bryant - Berdych, Dlouhý 7:5, 7:5.
Modrá skupina:
Německo - Srbsko 2:0
Beck - Krajinovič 7:5, 6:4.
Tenisový turnaj ve Varšavě (antuka, dotace 600.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Dulgheruová (Rum.) - Li Na (3-Čína) 6:4, 3:6, 6:4, Čeng Ťie (5-Čína) - Arnová (Maď.) 6:4, 7:5.
Tenisový turnaj žen ve Štrasburku (antuka, dotace 222.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šarapovová (1-Rus.) - Görgesová (Něm.) 7:6 (7:2), 6:1, Medinaová (5-Šp.) - Arvidssonová (Švéd.) 6:2, 7:5.
Semifinále:
Barroisová (Něm.) - Kingová (USA) 2:6, 6:2, 7:6 (8:6), Šarapovová - Medinaová 4:6, 6:2, 6:2.
Tenisový turnaj mužů v Nice (antuka, dotace 398.250 eur):
Dvouhra - semifinále:
Verdasco (2-Šp.) - Mayer (Arg.) 7:6 (7:3), 7:5, Gasquet (Fr.) - Starace (It.) 7:6 (7:1), 7:6 (8:6).

Reklama

Související témata: