Hlavní obsah

Na turnaj do Brna zamíří pět tenistek z druhé stovky žebříčku

Pět tenistek z druhé stovky světového žebříčku se v příštím týdnu v Brně představí v třetím ročníku mezinárodního turnaje Strabag Cup 2010 s dotací 25 000 dolarů. Nejvýše nasazenými hráčkami budou Darja Kustovová z Běloruska a Slovenka Kristýna Kučová.

Článek

Z českých tenistek má největší ambice na úspěch vítězka prvního ročníku Zuzana Ondrášková, která bude turnajovou trojkou. Nejvýše nasazená Kustovová vyhrála v loňském roce tři turnaje ITF v Minsku, v italské Pomezii a ve Florencii.

"Brněnský turnaj je velkou pomocí pro české hráčky, které se chystají vstoupit mezi světovou elitu. Nemusí pro body do žebříčku WTA cestovat po kvalifikacích v zahraničí," uvedl na dnešní tiskové konferenci manažer Českého tenisového svazu Jaroslav Balaš.

Na brněnský turnaj naváže hned v dalším týdnu od 7. do 13. června zlínská soutěž Smart Card Open by Monet s dotací 50 000 dolarů. "Tato návaznost má výhodu v tom, že zahraniční účastnice mohou startovat, stejně jako české hráčky, na obou turnajích bez časových ztrát s přejížděním," uvedl Vlastimil Přeček, jednatel RC Sport, která pořádá oba turnaje.

Do hlavního turnaje v Brně jsou z dalších českých hráček zařazeny Eva Birnerová s Evou Hrdinovou a na volné karty obě finalistky loňské pardubické juniorky Martina Borecká a Martina Kubičíková.

Reklama

Související témata: