Hlavní obsah

Tenistky a móda. Venus Williamsová v krajce jako kankánová hvězda

PRAHA

Nejrůznější modely předvádějí tenistky na kurtech French Open, avšak asi největší rozruch způsobila Američanka Venus Williamsová. Ta se letos rozhodla pro šaty jako z pařížského kabaretu. Vítězka sedmi grandslamů ve dvouhře totiž hraje v černé krajkové "spodničce" s červeným lemováním...

Foto: Bogdan Cristel , Reuters

Venus Williamsová v poněkud netradičním oblečení

Článek

Navíc, když jí sukně vyletí nahoru, vypadá to, že pod ní už nic nemá... Venus totiž zvolila spodní prádlo v barvě kůže. "Už některé mé dřívější modely byly postaveny na iluzi nahoty. A stejně tak je to i nyní,“ řekla o svém odvážném modelu devětadvacetiletá Venus Williamsová na webových stránkách rolandgarros.com.

„Snažím se prostřednictvím oblečení tlumočit svou osobnost. Kromě toho, člověk si často nějaký model vysní a zkusí ho zrealizovat. Moc jsem chtěla něco krajkového, byla to pro mě výzva. Vypadá to, že nosím krajku a pod ní už nic nemám. Bavím se tím,“ uvedla dál současná světová dvojka, která svými vyzývavými šaty zapůsobila především na pány.

Oblečení Venus Williamsové se líbífoto: <a href="http://www.ctk.cz/">ČTK/AP</a>/Laurent Rebours  

„Říká se, že svým oblečením povzbuzuji u mužů představivost. Mé modely ale nejsou koncipovány tak, abych přitahovala pozornost na určité partie těla. Nemůžu za to, že mám pozadí tak dobře vyvinuté. Je to dáno geneticky,“ dodala Venus Williamsová.

Matteková-Sandsová letos vsadila na podkolenky

Další poněkud extravagantní tenistkou ohledně oblečení je Bethanie Matteková-Sandsová. Pětadvacetiletá Američankauž v minulosti kvůli svým módním výstřelkům dostala dvě pokuty. Dva tisíce dolarů musela zaplatit za příliš vyzývavé šaty a deset tisíc za klobouk. „Svým oblečením jsem vždy vyvolala zájem. Každý pak o něm mluvil, a to bylo skvělé. Nyní už jsem ale trochu konzervativnější a své oděvy nosím ke schválení,“ přiznala Američanka, která se v letošním roce rozhodla propagovat podkolenky.

Bethanie Matteková-Sandsová se rozhodla, že v letošní sezóně bude hrát zásadně v podkolenkáchfoto: <a href="http://www.reuters.cz/">Reuters</a>/Regis Duvignau

„Vyrukovala jsem s různými barvami a hodlám v tom pokračovat,“ prohlásila vítězka osmi deblových titulů, pro kterou je velmi důležité vyjadřovat se právě prostřednictvím oblečení. „Tenis se od jiných sportů odlišuje tím, že nemusíme nosit nějaký jednotný dres. V podstatě si můžeme obléci cokoliv.Přinášíme tím něco jedinečného do hry,“ uzavřela Matteková-Sandsová.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík