Hlavní obsah

Po Štěpánkovi přešel v Prostějově do druhého kola i Hájek

PROSTĚJOV

Daviscupový reprezentant Jan Hájek se stal po Radkovi Štěpánkovi druhým českým hráčem, který postoupil do druhého kola mezinárodního antukového turnaje Unicredit Czech Open v Prostějově, když jako turnajová šestka vyřadila Argentince Aranguera 6:1, 7:5.

Foto: Hermann J. Knippertz, ČTK/AP

Český tenista Jan Hájek

Článek

„Ještě to čtyřikrát zopakuji a obhajoba loňského vítězství tady v Prostějově je doma,“ prohlásil bezprostředně po zápase dobře naladěný Hájek, který prostějovský challenger vyhrál už dvakrát (2006 a 2009). „Je to poprvé, co se tady ode mě něco čeká. Jsem nasazený a měl bych jít do závěrečných kol. Tlak je i z tohoto důvodu větší. Nervózní jsem ale nebyl. Jen to uvolnění jako v minulých letech tady už nebylo takové,“ pokračoval Hájek.

Do utkání s neznámým Argentincem vstoupil jako uragán a první set vyhrál zcela přesvědčivě. „Agresivitou jsem ho chtěl přetlačit a vycházelo to,“ tvrdil český reprezentant. Přiznal ale, že ve druhém setu to už tak ideální nebylo. „Měl jsem tam chvilkový výpadek a tak jsem raději místo na krásu, hrál spíše účelněji se snahou ušetřit nějaké síly do dalších bojů,“ tvrdil Hájek, který zápas mohl ukončit už za stavu 5:4, ale nevyužil výhodu servisu, když mečbol zahodil dvojchybou a vzápětí game prohrál. Víc však už Aranguenovi nedovolil a zápas dotáhl v následujících dvou gamech do vítězného konce.

O postup zkusil zabojovat i mladíček z Olomouce Robert Rumler (16), který od pořadatelů dostal volnou kartu a v mezinárodním turnaji v mužské kategorii startoval poprvé. Proti zkušenému Finovi Nieminenovi, vítězi z Prostějova z roku 2005, však neměl žádnou šanci a hladce s ním prohrál ve dvou setech 6:1, 6:3.

Další průběh turnaje však výrazně narušil déšť. Úvodní zápasy dne musely být přerušeny s výjimkou těch, které se hrály či hrají na zastřešeném centrálním kurtu.

Tenisový challenger mužů Czech Open (antuka, dotace 125.000 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Hájek (6-ČR) - Aranguren (Arg.) 6:1, 7:5, Montaňés (2-Šp.) - Marrero (Šp.) 6:0, 6:1, Nieminen (5-Fin.) - Rumler (ČR) 6:1, 6:3, Granollers (Šp.) - Vaněk (ČR) 6:4, 7:6 (7:2), Hanescu (3-Rum.) - Semjan (SR) 6:4, 6:2, O. Rochus (4-Belg.) - Darcis (Belg.) 3:6, 6:3, 7:6 (7:5), Golubjov (7-Kaz.) - Ščukin (Kaz.) 6:3, 6:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články