Hlavní obsah

Lendl přijel do Prostějova s dcerou, bude hrát golf i tenis

PROSTĚJOV

V šortkách a tričku s krátkým rukávem přijel bývalý první tenista světa Ivan Lendl do Prostějova. Prošel kolem salátové mísy pro vítěze Davisova poháru vystavené v hotelu a ptal se na trénink. V sobotu si před finále challengeru UniCredit Czech Open zahraje exhibiční zápas s bývalým pátým hráčem světa Jiřím Novákem.

Foto: Evan Agostini, ČTK/AP

Bývalý český tenista Ivan Lendl

Článek

"Přijel dopoledne a je naprosto v pohodě," řekla ČTK ředitelka turnaje Petra Píchalová-Langrová. "Jenom má pocit, že je vedro a přišel v šortkách a tričku s krátkým rukávem. Nevím...," dodala. Po deštivých dnech dnes v Prostějově vysvitlo slunce.

Lendl neměl před příjezdem žádné speciální požadavky. Dorazil s jednou z pěti dcer, osmnáctiletou dcerou Caroline, která podle všeho nehraje tenis ani golf, ale má ráda koně.

Osminásobný grandslamový vítěz nejdříve poobědval s rodiči. Jeho další program se skládá ze sportovních aktivit. Ve čtvrtek jel na golf a večer požádal o trénink, masáž a posilovnu. Čest si s ním pinknout měl mladý Robert Rumler. "Ivan věděl, že tady prohrál v prvním kole s Finem Nieminenem," řekla Píchalová-Langrová.

Na Plovárnu, na golf a na exhibici

V pátek by měl Lendl natáčet s Markem Ebenem rozhovor do pořadu Na plovárně. Pak bude hrát tradiční golfový turnaj na Slavkově, pokud to dovolí počasí, a na slavnostním večeru předá charitativní šeky.

V sobotu vezme v 10:00 do ruky rakety a zahraje si s Novákem. "Už se ptal, jestli na dva vítězné sety. Řekla jsem mu, že na jeden a on dodal, že skončí, jak řekneme," dodala Píchalová-Langrová.

Někdejší semifinalista Australian Open Novák speciálně na Lendla netrénoval, ale těší se na ohromný zážitek. "Byl mým idolem. Když mi bylo osm deset let, tak se mě naši ptali, kým bych chtěl být a já říkal Ivanem Lendlem. On byl legendou," uvedl Novák.

Reklama

Související témata: