Hlavní obsah

Hájek obhájil titul na challengeru v Prostějově, Štěpánek vzdal

PROSTĚJOV

Daviscupový reprezentant Jan Hájek triumfoval ve finále mezinárodního antukového turnaje UniCredit Czech Open v Prostějově, když ve finále mu po prvním setu, který vyhrál 6:0, vzdal kvůli zdravotním potížím jeho zkušenější parťák z týmu Radek Štěpánek.

Foto: Laurent Baheux, ČTK/AP

Český tenista Jan Hájek vyhrál challenger v Prostějově.

Článek

„Po pátém gamu se mi udělalo nevolno od žaludku a musel jsem na toaletu. Pokračovat jsem při nejlepší vůli nemohl. Mrzí mě to, ale nic se nedalo dělat. Jen doufám, že má indispozice nesouvisí s mými předchozími problémy, ale je jen chvilkovou záležitostí,“ řekl po finálovém duelu jedenatřicetiletý Štěpánek, který se v Prostějově úspěšně vrátil na kurty po dvou a půl měsíční nemoci.

O pět let mladší Hájek se tak stal zatím jediným trojnásobným vítězem prostějovského challengeru, povedlo se mu zopakovat své triumfy z let 2006 a 2009. „Když jsem byl malý, jezdíval jsem se sem dívat a přál si, abych tady jednou mohl startovat. To se podařilo a k tomu tři výhry. Spokojenost je proto obrovská," tvrdil po finále Hájek.

"Radost mi však samozřejmě trochu kalí skutečnost, že soupeř nemohl kvůli zdravotním problémům dohrát. Nadšený z toho rozhodně nejsem. Doufám, že se mu nepřihodilo nic vážného a že se rychle zase dá dohromady,“ pokračoval s tím, že Stěpánkovy potíže postřehl po druhém gamu. „Viděl jsem, že není stoprocentní s nohama. Co mu ale je, jsem netušil. Myslel jsem, že má něco s kotníkem,“ uvedl Hájek.

O tom, zda se bude případně připravovat na červencový daviscupový duel s Chile jako týmová dvojka, však spekulovat nechtěl. „Tou je Radek. Já jsem pouze třetí hráč a věřím, že to tak i zůstane,“ prohlásil Hájek, který se až od novinářů dověděl, že potíže nemá jen Štěpánek, ale i chilská jednička Gonzales, který se odhlásil z Wimbledonu.

„Slyším to teď od vás poprvé. Pokud to tak je, je to samozřejmě pro nás příznivá zpráva. Na druhé straně nikomu nic špatného nepřeji a pochopitelně Gonzales není výjimkou,“ konstatoval Hájek. Jeho nejbližší start bude příští týden na challengeru v Košicích. „Trávu zrovna nemiluji, a tak turnaje, které budou následovat před Wimbledonem, vynechám. Raději se budu na něj připravovat, abych tam uspěl co možná nejlépe,“ dodal.

Tenisový challenger Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 125 000 eur)
Dvouhra - finále
Hájek (6-ČR) - Štěpánek (1-ČR) 6:0, skreč Š.

Reklama

Související témata: