Hlavní obsah

Chilským tenistům bude v Davis Cupu proti Česku chybět Gonzalez

SANTIAGO

Dlouhodobě nejlepší chilský tenista Fernando Gonzalez nenastoupí kvůli problémům s koleny v červencovém čtvrtfinále Davisova poháru proti Česku. Tým kapitána Jaroslava Navrátila tak pojede za měsíc do Coquimba v roli jasného papírového favorita. Zápas se na antuce hraje 9. až 11. července.

Článek

Aktuálně jednadvacátý hráč žebříčku Gonzalez má s koleny potíže delší dobu a minulý týden se odhlásil z Wimbledonu. Nyní na komunikační síti Twitter oznámil, že ho kvůli zánětu šlachy v kolenu čeká více než dvouměsíční pauza.

"Bohužel nemůžu hrát Davis Cup. Budu se léčit asi deset týdnů a měl bych se vrátit v srpnu na turnaji v Torontu," uvedl devětadvacetiletý Gonzalez, jenž v březnu v prvním kole týmové soutěže proti Izraeli pomohl k vítězství dvěma body.

Při jeho neúčasti by tak měl být chilskou jedničkou olympijský vítěz z Atén 2004 Nicolas Massu, který se v posledních letech na okruhu ATP neprosazuje a nyní mu patří 99. místo v žebříčku. Další chilští tenisté Jorge Aguilar a Paul Capdeville jsou až na začátku třetí stovky.

Navzdory zřejmě bouřlivému prostředí tak budou jasnými favority duelu čeští tenisté. Týmová jednička Tomáš Berdych ukázal své schopnosti na antuce nedávno postupem do semifinále Roland Garros, na nejpomalejším povrchu umí zahrát také Radek Štěpánek, i když toho v současné době trápí zdravotní potíže. Další možný adept pro dvouhru Jan Hájek zvítězil před týdnem na antukovém challengeru v Prostějově a na Světovém poháru v Düsseldorfu vyhrál dva zápasy ze tří.

Reklama

Související témata: